ЕКСКЛУЗИВНО Зорана Михајловић “намјешта“ напредњаке и напушта СНС уочи градских избора у Београду

0
1793

Зорана Михајловић, након Александра Вучића више суштински него номинално друга политичка личност у Србији, напустиће редове Српске напредне странке уочи предстојећих градских избора у престоници Србије.

Портал УЈЕДИЊЕЊЕ сазнаје да вјероватно у овом тренутку најмоћнијој Српкињи на располагању стоји логистика британских обавјештајних служби у Србији и дјелимично америчке амбасаде која је пуно опрезнија у процесу подршке главној “домаћици“ америчких амбасадора у Београду. Извори блиски нашем порталу тврде да су, уз британске, и америчке службе у протеклих пола године у више наврата пружиле подршку Зорани Михајловић за медијско “намјештање“ и дискредитацију главних људи у Српској напредној странци који су блиски актуелном шефу државе Александру Вучићу.

Наши извори кажу да је специјалност Михајловићеве, која одавно слови за агента Запада у редовима српске власти, блискост са уредницима дневних новина у Србији који, између осталог, имају и специфични задатак –  да избором фотографијама “нацртају“ њену наводну блискост са Александром Вучићем. На тај начин се креира “јавни утисак“ да је Михајловићева сасвим природан наследник данашњег господара Србије након што му истекне “рок трајања“ код ментора са Запада.

Наш саговорник тврди да је најзначајнија медијска логистика Зоране Михајловић, и њен “специјални савјетник“, Света Марјановић, некадашњи главни и одговорни уредник политике у “Блицу“. Његово “посебно задужење“ је креирање медијског имиџа “свемоћне“ Зоране, “челичне леди“ која раскида са традиционалистичким “оковима“ Србије и гура државу у правцу Европске уније и НАТО пакта. Визуелни идентитет Зоране Михајловић, њене фотографије које се појављују у дневним новинама, редовно прођу “филтере“ код Марјановића, а затим се пласирају. Посебно су “интимне“ и “колегијалне“ слике на којима су заједно Михајловић и Вучић у “Блицу“, у коме Марјановић има велики утицај. “Блискост“ која “зрачи“ у визуелној опреми, тј. на сликама које прате сличан тематски садржај у текстовима, у којима се потенцирају њени наводни рад и марљивост, те партнерски политички однос са Вучићем, најчешће су дјело бившег глодура “Блица“.

Наш саговорник из Српске напредне странке каже да је Михајловић недавно у НИН-у “одрадила“ и Небојшу Стефановића, наручивши текст и насловну страну “Небојша Стефановић, главни фантом из Савамале“. Интерес за тај текст, како каже наш други саговорник из врха Српске напредне странке, наводно је имао и лидер грађанске опозиције Саша Јанковић.

Јанковић је недавно “ухваћен“ са Зораном Михајловић у ВИП ложи познатог београдског сплава, а још током њиховог разговора Александар Вучић је добио информације из прве руке о томе да га потпредсједница Ане Брнабић и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфракструктуре “ваћари“ са Јанковићем. До напредњака је стигла и информација да, уколико се додатно смањи њен утицај у редовима режима, Михајловић врло лако може, уочи београдских избора, напустити редове СНС-а и помоћи Јанковићу да преузме Београд. Реално, то би био почетак Вучићевог краја.

 

Наставиће се…

У следећем наставку: Све о “Операцији КРИК“

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here