ЗАБОРАВЉЕНИ ИНТЕРВЈУ Никола Тесла: Србин сам, крила су све у животу!

0
408

Никола Тесла је био човјек који је дефинитивно био испред свог времена. Без њега не би имали већину технологија којима располажемо данас. Теслини изуми далеко су надилазили саму струју – имао је изванредна открића у вези са бежичном радио комуникацијом, моторима са турбинама, хеликоптерима, флуоросцентном и неонском свјетлошћу… До своје смрти, Тесла је имао око 700 патената, а један његов интервју који је наводно био скриван пуних 116 година, који је 1899. дао часопису Бесмртност, пренио је портал Ејнсејнт код.

Бесмртност: Господине Тесла, стекли сте славу мушкарца који се уплео у космичке процесе. Kо сте заправо ви?

Тесла: То је право питање, господине Смит, и покушаћу да вам дам прави одговор на њега.

Бесмртност: Kажете да долазите из Хрватске, из дијела који се зове Лика, стјеновитог краја гдје људи саде дрва и гледају звјездано небо?

Тесла: То је истина. Ја сам поносан на своје српске коријене и своју домовину Хрватску.

Бесмртност: Футуристи кажу да је 20. и 21. вијек рођен у вашој глави, славећи магнетно поље и правећи химне индукцијским моторима. Њиховог творца називају ловцем који је у своју мрежу ухватио свјетлост из дубине Земље и ратником који је заробио ватру са неба. Отац наизмјеничне струје учиниће да физика и хемија завладају половином свијета. Индустрија ће га прогласити за свог врховног свеца, а банкари за највећег доброчинитеља. У лабораторији Николе Тесле први пут је разбијен атом. Ту је створено оружје које вибрацијама изазива потрес. Ту је откривен и црни космички зрак. Пет раса молиће му се у Храму Будућности, јер их је научио великој тајни да се Емпедоклови Елементи напајају животним силама из етера.

Тесла: Да, то су нека од мојих важнијих открића. Ја сам ипак поражен човјек. Ја нисам остварио оно највеће што сам могао.

Бесмртност: Шта је то, господине Тесла?

Тесла: Хтио сам да освијетлим читаву Земљу. У њој је довољно електрицитета да постане друго Сунце. Свјетлост би сијала око екватора, као прстен око Сатурна. Људски род није сазрио за велико и добро. У Kолорадо Спрингсу напојио сам Земљу електрицитетом. Исто тако је можемо напојити и другим енергијама, као што су позитивне психичке енергије. Оне су у музици Баха или Моцарта, или у стиховима неког великог пјесника. У Земљиној унутрашњости постоје енергије ведрине, мира и љубави. Њихови изрази су цвијет који расте из земље, храна коју добијамо из ње и све оно што је чини човјековим завичајем. Ја сам провео године тражећи начин на који би те енергије могле утицати на људе. Љепота и мирис руже могу се узимати као лијек, а сунчеви зраци као храна. Живот има бесконачан број видова, а дужност научника је да их проналази у сваком облику материје. Три ствари су битне у томе. Све што чиним је трагање за њима. Знам да их нећу наћи, али нећу ни одустати од њих.

Бесмртност: Kоје су то ствари?

Тесла: Једно је питање хране. Kојом звјезданом или земаљском енергијом нахранити гладне на Земљи? Kојим вином напојити све жедне, па да им се срце развесели и да схвате да су богови? Друга ствар је – како уништити енергије зла и патње у којима пролази човјеков живот? Оне се каткад јављају као епидемије из дубине свемира. У овом вијеку те болести су се са Земље рашириле по свемиру. Трећа ствар је – постоји ли у свемиру сувишна свјетлост? Ја сам открио звијезду која, по свим астрономским и математичким законима, може да нестане, а да се наизглед ништа не измијени. Та звијезда је у овој галаксији. Њена свјетлост се може сабити до такве густоће да стане у куглу мању од јабуке, а тежу од Сунчевог система. Религија и филозофија уче да човјек може да постане Христ, Буда и Заратустра. Оно за чиме ја трагам луђе је, веће и још више немогуће. То је – шта учинити да се у свемиру сваки човјек роди као Христ, Буда и Заратустра. Ја знам да је гравитација наклоњена свему што треба да лети и моја намјера није направити летеће направе (авион или ракету), већ човјеку повратити свијест о његовим властитим крилима… Даље, ја покушавам да пробудим енергије које се налазе у вакуумима. Вакууми су највећи извори енергија. Оно што се сматра празнином само је манифестација непробуђене материје. Нема празнине на Земљи, нити у свемиру. У црним рупама, о којима говоре астрономи, најмоћније су енергије и извори живота.

Бесмртност: На прозор ваше собе у хотелу „Валдорф-Асторија“, на тридесет трећем спрату, сваког јутра слијећу голубови.

Тесла: Човек мора бити сентименталан према птицама. То је због њихових крила. И он их је некада имао, права и видљива!

Бесмртност: Нисте престали да летите још од оних давних дана у Смиљану!

Тесла: Желио сам да полетим са крова и пао сам, погрешни дјечји прорачуни. Не заборавите, младићу, крила су све у животу!

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here