Митрополит Амфилохије: Катнић је частан човјек, али је у служби политичких интереса

0
580

У манастиру Острог предизборне ноћи проводили су и они који су сада на власти у Црној Гори, казао је митрополит црногорско-приморски Амфилохије.

– Они који сад воде Црну Гору, да не помињем имена, кад су били неки избори, цијелу ноћ су провели код ћивота Светог Василија Острошкога. Јесу ли и они спремали државни удар?, питао је Амфилохије.

Митрополит је то рекао Вијестима, упитан да прокоментарише изјаву главног специјалног тужиоца Миливоја Kатнића да су се оптужени за покушај тероризма у манастиру Острог састајали “ради извршења кривичних дјела”.

Поштујем господина Kатнића и сматрам га часним човјеком, али морам да вам признам да сам се управо стога запањио таквом његовом изјавом – да је Острог мјесто државног удара и да су се ту сабирали”, питао је Амфилохије.

Митрополит црногорско- приморски захвалио је главном специјалном тужиоцу Миливоју Kатнићу што се није противио укидању притвора оптуженој Милић:

– Хвала Kатнићу што су је ослободили, рекао је Амфилохије и устврдио да је за црногорско судство срамота да се “подређује нечијим политичким интересима”.

– Је ли се нешто догодило 16. октобра 2016. године? Kатнић ме звао тог дана, касније ми је и захвалио што сам позвао све на мир и мирно ишчекивање изборних резултата и што нико није изашао на улицу, казао је митрополит.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here