ЕКСКЛУЗИВНО Спасоје Томић тражи милитаризацију Фронта, подржало га чудовиште из Маслина, у оптицају “Бијели мишеви“? (прилог: текст заклетве)

0
1038

Опасно иритиран недавним свједочењем Александра Саше Синђелића који је оптужио руководство Демократског фронта да су једини заказали када се требало оружано супротставити црногорском режиму, пропали кандидат за портпарола Нове српске демократије Спасоје Томић званично је затражио милитиризацију тог савеза. Тешка Синђелићева оптужба изгледа да је Спасоја увјерила да у руководству његове странке не постоји ни један прави Србин и мушкарац који би се, без задршке, супротставио издајничком режиму црногорског диктатора Мила Ђукановића. Зато је Томић “подгријао“ свој стари предлог, пробраним органима странке доставио (у својству бившег кандидата за портпарола), па потом јавно публиковао, на друштвеној мрежи Фесбук, текст заклетве “Војске Демократског фронта“, коју портал УЈЕДИЊЕЊЕ доставља, од извора из Нове, скенирану, у прилогу опреме текста:

“Ја (име и презиме), заклињем се својим именом и чашћу да ћу увијек бити борац за слободу, да у својој борби нећу одступити, да ћу увијек и на сваком мјесту остати доследан идеји српско црногорског помирења. Нећу дозволити да ме сломе, већ ћу поносно и пркосно носити бакљу слободе борећи се да моја Отаџбина напокон буде земља у којој ће сви имати једнака права, гдје нико ни по ком основу неће бити прогањан или дискриминисан. Тако ми Бог помогао!“

Са иницијативом Спасоја Томића упознати су и у Покрету за промјене, али су, кажу за портал УЈЕДИЊЕЊЕ, условили – ако се полаже заклетва, мора се војник Фронта завјетовати и у “дому“ древне “Црногорске православне цркве“. Јер, “ријека ће наших вала, ускачући у два мора, глас носити океану да је вјечна Црна Гора“, кажу из Општинског одбора ПзП-а у Никшићу.

Спасоје Томић у друштву “Митра Ковачевића“ кога АНБ уцјењује због покрадених 500.000 евра

Са друге стране, Андрија Мандић, војвода црногорске АНБ, обавио је, тим поводом, консултације са “Митром Ковачевићем“ и рекао му:

“Видиш како бисмо се зајебали да смо ову аветињу ставили да буде портпарол странке? Човјече, схваташ ли кога су Никшићани хтјели да нам увале за портпарола? Опет нас је спасила моја присебност.“

Прилог који је порталу УЈЕДИЊЕЊЕ достављен из Нове

“Митар Ковачевић“ је одговорио:

– Ћути, још већи ће хаос бити када сазна да смо Марку Ковачевићу дали плату од 500 евра. Шта мислиш Андрија, вјерује ли народ да ми је Марко рођак или је Марко уствари пљунути “ја“ са Фејсбука? Јесмо ли увјерили бираче да је Марко – Ја?“

Мандић је тада, прије три дана, уморан од пријеподневног кревељења током Синђелићевог свједочења, са сјетом казао:

– Вјерују ти, “Митре“, сви ти вјерују. Сви мисле да ти више личиш на “Митра“, него што имагинарни “Митар“ личи на самога себе. Научићемо и Марка тој техници. Него, има ли неко да подржава ту иницијативу Спасоја Томића?“

– Има Андрија, подржава је твој специјални савјетник Жељко Радиновић који је ваљда завршио оно што је обећао у хрватској амбасади – да испоруче Синђелића, јетко ће “Митар Ковачевић“.

– Тешко си га нама, онда, “Митре“. Жељку се од алкохола причињавају “бијели мишеви“. О не, Митре, о не, па човјече зваће нас “Бијели мишеви“, казао је шпијун АНБ ЦГ Андрија Мандић коме се укочио врат, с лијева на десно, и вилица од, народски речено “осмјеха из муке“ током свједочења корпулентног српског вука Синђелића.

Прогресивни дио Демократског фронта

Јуче и прекјуче је, кажу наши извори, једини против милитаризације Фронта, јавно свој глас у Новој дигао Јован Вучуровић, лидер прогресивног крила и најбољи посланик у историји те странке.

– Коме се привиђају “Бијели мишеви“, његова је приватна ствар. Мени се не привиђају. Ја могу да сањам, размишљам и пјевам само равногорском џину, као у мојој поеми “У сан ми долазе шуме“, рекао је Вучуровић, преноси наш инсајдер из централе Нове, иначе близак сарадник шпијуна АНБ ЦГ Андрије Мандића.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here