НАТО ОКУПАТОР Влада Црне Горе предлаже: Могу да нас убијају, силују, пљачкају… неће бити хапшени, нити притварани!

0
1585

Стални представници земаља чланица НАТО-а и чланови њиховог особља уживаће у Црној Гори имунитет и привилегије које имају дипломате. Међу привилегијама су имунитет од хапшења и притварања, од правних поступака у погледу изнесених ставова, неповредивост списа и докумената

“Он (представник) ће бити ослобођен од пореза на његову службену зараду и остале дохотке током трајања дужности”, стоји у предлогу Споразума о правном положају НАТО-а и њених представника.

Влада је утврдила сет предлога чијим ће се усвајањем, како је саопштено, створити правни оквир за сарадњу коју Црна Гора остварује с НАТО алијансом и њеним чланицама.

Имовина НАТО-а, према предложеном споразуму, такође ужива имунитет од претреса, конфискације, експропријације или било каквог другог облика узнемиравања.

Kако се наводи – НАТО, његова имовина, средства и приходи су ослобођени свих директних такси. У случају кад НАТО у службене сврхе буде куповао имовину веће вриједности, како је предвиђено споразумом, Црна Гора ће настојати да осигура повраћај пореза.

Споразумом је дефинисано да је НАТО правни субјекат.

“Она (НАТО организација) има способност да закључује уговоре, стиче и располаже покретном и непокретном имовином и покреће судске поступке”, стоји у предлогу Споразума који је усвојила Влада.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here