НА ДАН СВЕТЕ ПЕТКЕ Крст поново на Сат-кули, медији ДПС-а и ДФ-а настављају са манипулацијама

1
887

Крст је, од јутрос, поново на Сат-кули у Подгорици. Подсјетимо, незадовољство православних вјерника изазвало је реакцију градских власти које су раније крст прогласиле “вјетроказом“.

Овакав исход ипак се очекивао још од 4. октобра, када је из Бироа за односе с јавношћу Главног града саoпштено:

„По завршетку рестаурације, која је у току, метални елемент биће враћен на Сат-кулу, у складу са конзерваторским условима и појашњенима које је Главни град добио од надлежног органа, односно Управе за заштиту културних добара.“

То се формално јутрос и догодило.

По објашњењу општинских служби, конзервација крста била је дио реконструкције “Сахат“ куле и Трга Бећир-бега Османагића, коју је финансирала Турска Агенција за међународну сарадњу.

Тиме се подгорички огранак ДПС-а “посуо пепелом“.

Дио грађана ипак је незадовољан медијским интерпретацијама портала који служе у пропагандне сврхе ДПС-а или ДФ-а, а који се проигравају пуне двије године и на тај начин, и вјерске осјећаје грађана злоупотребљавају у политичке сврхе.

Један од староподогоричана, православаца, за наш портал је тим поводом рекао:

“Неписмене битанге из In4$s-а јутрос кажу да је крст постављен, наводно, 1877. године, фалсификујући на тај начин историју Срба у главном граду Црне Горе. Крст је поставио прота Душан Радовић између 1890. и 1892. године. Нама је потребна истина и обиљежавање наше традиције, вредновање аутентичних вриједности, а не лажи које сервирају они који све што раде, раде за паре. Вратили смо крст и зато се и треба служити истином“, каже наш саговорник.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here