ОЧИ У ОЧИ Синђелић: Издали су ме лидери Демократског фронта, да је Мандић имао петље, извршио би преврат и оборио Ђукановића!

3
1930

У Вишем суду у Подгорици данас је саслушан  Александар (Саша) Синђелић, свједок сарадник у процесу покушаја “Државног удара“ у Црној Гори. Описао је сусрете са Едуардом Шишмаковим, кога је ословљавао са “Еди”, Мирком Велимировићем, Немањом Ристићем и Братиславом Дикићем. Испричао је како је 2016. први пут добио поруку од Едија да треба срушити режим Мила Ђукановића у Црној Гори. За све што је изнио на суду, спреман је да иде и на полиграф.

Оптужени Андрија Мандић и Милан Kнежевић избачени су из суднице јер су пријетили Синђелићу који је, том приликом, хладнокрвно реаговао.

Синђелић је казао да је извријеђао Сашу Чађеновића када се први пут срео са њим, али је казао и да хоће да терети људе који су покушали да га убију и издали Србе и Русе који су дошли у Црну Гору. Kаже да је од Чађеновића тражио да пошаљу главног тужиоца и да, ако он буде гарантовао да ће у Црној Гори моћи слободно да да изјаву, он то увијек урадити.

„Да се нисам предао био бих убијен. Зато мислим да те људе неко штити, ту мислим, прије свега, на људе из Демократског фронта“, казао је Синђелић и констатовао да су му то рекли људи из српске БИА. Он је описао и ситуацију у којој је покушан атентат на њега близу Авале.

„Да су хтјели људи из ДФ да изврше преврат они би то извели, јер су имали толики новац који је дат у Москви, имали су оружје, имали су људе изнутра, специјалне тимове“, тврди Синђелић и наводи да су људи за које сумња да су њега и остале држављане Србије издали и даље на слободи, да их нико ни за шта не терети и да их неко штити. Шест пута је устврдио и да су покушали да га убију.

3 КОМЕНТАРА

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here