Народна странка и у Републици Српској, на челу Огњен Тадић

0
621

Бивши потпредсједник Српске демократске странке Огњен Тадић основао је нову политичку партију под називом Народна странка, која је уписана у јединствени регистар политичких организација код Основног суда у Бањалуци.

Тадић је најавио да ће званично представљање странке и људи који заједно са њим учествују у том пројекту бити организовано наредне седмице.

– Што се тиче политике странке, њену окосницу чине „Начела народне политике“ којих ћемо се придржавати у свом политичком дјеловању, у интересу цјелокупног друштва и у складу са демократским правилима и уставима Републике Српске и БиХ, рекао је Тадић.

Он је казао да ће Народна странка одмах приступити озбиљним припремама за улазак у политички живот, али и планирању наступа на општим изборима 2018. године.

– Људи који су учествовали у оснивању Народне странке одлучили су да се ја нађем на челу те организације и да покушамо заједно да приступимо најозбиљнијем могућем начину припреме за предстојећи политички живот, рекао је Тадић.

Нови политички пројекат у суштини представља континуитет политике Савеза за промјене из 2014. године, коју је Тадић прокламовао заједно са тадашњим предсједником СДС-а Младеном Босићем, а коју је народ веома добро прихватио на изборима.

За сада није познато хоће ли се поред Тадића у Народној странци наћи још нека од познатијих имена из СДС-а.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here