Пензионери: Мандић и Ђукановић су кумови, кад кум кумовској кући иде, или се враћа у парламент, и кров на кући се радује

8
1385

Пише: проф. др Миле Милиновић

Партија пензионера, инвалида и реституције не прихвата намјеру повратка посланика ДФ у Парламент. На тај начин све што је ДФ до сада радио, била би превара грађана Црне Горе. О томе се доста и зна, и не само то, па зато рејтинг ДФ нагло пада. Зато расту Демократе из дана у дан, поштеним и агресивним обиласком терена, контактирајући грађане, обављајући непосредне сусрете и разговоре, помажући сиротињу и обнављајући од својих плата руиниране школе по селима и културне центре.
У овом бојкоту Парламента, једину корис је имао господин Бечић, јер је имао времена да ради на терену, а сви ми смо пали и то значајно, казао је први министар у тајном разговору са лидерима ДФ.
Морам подсјетити читаоце и политичку и лаичку јавност Црне Горе, да је портал Уједињење прије двадесетак дана дао један сјајан коментар, информацију, и солидну предвидиву политичку анализу наредних догађања.
Грађани Црне Горе су преко овог Портала сазнали да се одржао тајни састанак предсједника Владе Душка Марковића са лидерима Демократског фронта Предрагом Булатовићем И Андријом Мандић.
Са господином Предрагом Булатовићем, премијер има добре односе из времена када су били заједно у ДПС, када је господин Булатовић вјешто крао као експерт ДПС-а гласове опозицији, а за вријеме раскола у ДПС-у, наводно су Булатовић и Марковић сачували грађански мир у Црној Гори.
Портал такође успјешно елаборира и добру сарадњу лидера ДФ Андрије Мандића са господином премијером Душком Марковићем из 2003 године, када су рушили др Божа Бојовића, једну часну људску громаду са мјеста предсједника Српске народне странке. Уз то не треба заборавити да су породица Мандић, непосредни кумови са владарском садашњом кућом Ђукановића. Ето, толико само да се зна. Kако је кумство у Црној Гори светиња, кад кум кумовској кући иде и кров на кући се радује. Многа кумства између високих црногорских званичника у задње вријеме су брзо усахла или се ишло на кољенима пред светиње да се разбатаљују, тражећи опрост од Свевишњег за окајање грехова.
Портал је описао јако близак сусрет премијера и лидера ДФ те постигнуту велику сагласност око круцијалних питања и интереса ДПС-а И ДФ. Наиме, поента се односи на рушење Демократа и њиховог лидера Алексе Бечића, чији рејтинг вртоглаво расте, у чијим програмима и активностима грађани Црне Горе виде наду и спас, виде повратак изгубљеног црногорског морала, повратак Црне Горе изгубљеним вриједностима, виде спас економије, заустављања вртоглавог задуживања државе и грађана, повраћај покрадене имовене овог народа, рушење монопола увозничког лобија, сузбијање криминала и владавину права, опоравак привреде, села, образовања, здравства.
Ваш портал је одлично интерпретирао како је господин Марковић саопштио овим лидерима ДФ да је ДПС спреман да одмах изађе на парламентарне изборе. А да ли сте спремни ви господо из ДФ, када је господин Алекса Бечић са Демократама прешао 30 одсто подршке грађана. Даље је премијер наставио, да ако се господин Бечић кандидује за предсједника државе, а истовремено се са тим изборима одрже и парламентарни избори, логично је да ће Бечић имати огроман успјех као предсједнички кандидат, а тиме и његова партија Демократе.
Зато вам пензионери поручују – то није у интересу ДПС-а, а још мање одговара вама из ДФ, јер сте пали испод 10 одсто подршке, а у наредном периоду, непрекидним огромним радом Демократа, И ДПС, а поготво ДФ ће још више пасти.
Зато вам је Марковић рекао, ми пензионери то знамо –   једини вам је спас, и најбоље рјешење, заборавите изборе, вратите се господо из ДФ у Парламент и нападајте из свог расположивог вашег реторичког арсенала, а Бог вас је дао и умијете, па и знате и да кажете и да правите страшне конструкције, не бирајте ријечи, причајте да су Демократе настрани људи, педерчине, лоповчине, итд, а наши поуздани и провјерени кадрови, посебно они искусни из посланичких клупа ДПС-а даваће вам безрезервну логистичку подршку на том плану.
Такође ћемо вам дати подршку да задржите у оквиру ДФ и Партију удружених пензионера и инвалида-ПУПИ, И ако сви знамо да на тој ванредној скупштини ПУПИ није био ни један функционер нити члан партије ПУПИ, већ су то били чланови и функционери ваших партија из ДФ. То ће за вас да уради надлежна министарка.
Да су ови објављени наводи на Порталу Уједињење И заиста предвидјели припремљени сценарио, видјело се одмах, да је руководство ДФ најавило повратак својих посланика у Парламент.
Том сценарију и науму се одмах супроставила већинска грађанска и демократска опозиција, која је јединствено стала на становиште, да онај ко се врати у Парламент, директно даје подршку и Влади и ДПС-у.
Застали су мало са овим наумом у ДФ, али су стално припремали терен како да улете у Парламент јер им рејтинг стрмоглаво пада у народу.
И гле чуда. Није случајна пресуда посланику Милану Kнежевићу, 7 мјесеци робије због гурања полицајца од стране посланика, чиме се губи посланички мандат. Није допуштен било какав напад на службено лице и то је јасно. Али да ли је допуштено пребијање, убијање, ломљење костију од стране команданта САЈ-а Љешевића над господином Мијом Мартиновићем, што је покушај убиства са умишљајем, па казна за то 5 мјесеци. Ова пресуда Kнежевићу је удбашки дил и договор креатора овог испланираног сценарија, што би био повод за повратак посланика ДФ у Парламент, и да би за такав чин имали оправдање.
Предсједништво Партије пензионера, инвалида и реституције – ПИР, сматра да би повратком посланика ДФ у Парламент, та политичка групација доживјела политичку катаклизму.
Једино рјешење је свеопшти састанак и сабор парламентарних и ванпарламентарних лидера политичких партија, невладиног сктора, синдиката, студената, интелектуалаца, јединствен договор, коцензус о неким питањима, али масовни ДЕМОKРАТСKИ, ЦИВИЛИЗОВАНИ ПРОТЕСТИ KАKО У ГЛАВНОМ ГРАДУ, ТАKО И У СВИМ ОПШТИНСKИМ ЦЕНТРИМА ПА И МАЊИМ МЈЕСТИМА, KАKО БИ СЕ ПРИМОРАЛА ВЛАСТ, KАKО БИ МЕЂУНАРОДНИ ЦЕНТРИ МОЋИ, ПРИМОРАЛИ ДА СЕ ПРВИ ПУТ, УРАДЕ ПОШТЕНИ БИРАЧKИ СПИСKОВИ И KОНАЧНО ОДРЖЕ ПОШТЕНИ И ФЕР И СЛОБОДНИ ИЗБОРИ.
Све док се то не уради, Црна Гора ће нажалост бити усудна земља, без наде и перспективе, владавине права и фер и слободних избора.

Аутор је правни савјетник у Партији пензионера, инвалида и реституције – ПИР

8 КОМЕНТАРА

  1. Сјећам се текста са овог портала,који је најавио овај сценарио. Демократски фронт је саопштио повратак у парламент, али је негодовала градјанска опозиција. Добар текст пофесора Милиновића.

  2. ЖЕЛИМ ЗНАТИ ПРОФЕСОРЕ, ДА ЛИ СУ СВИ ЛИДЕРИ И ПОЗИЦИЈЕ И ОПОЗИЦИЈЕ ИСТИ. МЕДО У БУДВИ РЕЧЕ, ЏАКОВИЋА СМО ИСТЈЕРАЛИ ИЗ ПАРТИЈЕ, НАМА НЕ ТРЕБАЈУ ПАМЕТНИ НЕГО ПОСЛУШНИ. СТРАШНО.

  3. БРЕ ЧОВЈЕК НЕБИ ВЈЕРОВАО ДА НИЈЕ ВИДИО СВОЈИМ ОЧИМА. У ВИШЕ ЛОКАЛА,КАФАНА-МОРАЧА, РЕСТОРАН ГОШОВИЋ, РЕСТОРАН ЛОВБАЦ, У КЛУБОВИМА ПЕНЗИОНЕРА ОШТАМПАЛИ ОВАЈ СЈАЈНИ ТЕКСТ И ЉУДИ НАГЛАС ЧИТАЈУ. ПА СИГУРНО КАД ДФ РАДИ ЗА ВЛАДУ.

  4. Po meni dosta Maliciozan tekst, Mislim da nije dovoljno analizirana cjelokupna politicka situacija u CG. DF ne radi u interesu DPS sigurno, to su samo naglabanja ali ni ne radi na njegovoj smjeni jer se boje odgovora: A sta onda? Sta onda kad je kasa prazna i prezaduzena, treba sprovesti nepopularne mjere otpustanja jedno 60% administracije koja je samo na platnom spisku, a povrh svega DF nema kadrove za tako nesto.Oni su kao veliki broj Crnogoraca koji Traze posao a boga mole da ga ne nadju. I na kraju analiticki o DF-u deklarativnom borcu za prava Srba, da pomenem i na njegovu dugogodisnju nebrigu o pravima Srba, sto mu ja kao Srbin ne mogu nikako oprostiti. Na zadnjim izborima sam glas dao Becicu ali poslije malo bolje analize njegovog clanstva i njegovih izjava o Srbima i Srpskom jeziku i Crkvi, ukapirao sam da je on malo bolja kopija Darka Pajovica koji pokusava ne da pomogne DPS nego da preuzme komplet vlast. A i cim je sa Rankom osvjedocenim srbomrzcem onda je kod mene prekrizen za vazda. Zakljucak: najbolje glasati DPS da ovo malo Grne Gore urnisu do kraja, obrni Okreni manji su srbomrzci od Ranka. A do tad valjda ce se pojaviti neka Stranka koja se bori za prava Srba u CG.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here