Српска коалиција: У Беранама је успостављена коалиција потпредсједника СНП-а и ДПС-а

0
568

Српска коалиција сматра да се грађани, слободни медији и посматрачке мисије морају позабавити начином на који се, противно интересу народа Берана, и мимо изборних резултата, формирала нова интересна коалициона већина у том граду. Формална досадашња локална власт је на апаратима јер коалиција “Здраво Беране“ одавно нема парламентарну већину.

Подсјећамо да није прошао извјештај о раду предсједника општине, нити је постојала апсолутна одборничка већина приликом расправе о буџету. Интересатно је да Демократска партија социјалиста не тражи скраћење мандата, иако су у партији Мила Ђукановића свјесни да у савезу “Здраво Беране“ нема сагласности поводом било које значајније теме.

Зато је и формирана суштинска нова парламентарна већина коју чине ДПС и потпредсједник Социјалистичке народне партије Драгослав Шћекић. ДПС вјештачки одржава на власти једног човјека који је, између осталог, вратио на радна мјеста у општини 13 функционера Ђукановићевог режима, без обзира на то што су, због незаконитог запошљавања, добили отказе након доласка коалиције “Здраво Беране“ на власт. И без обзира на то што су оправданим отказе потврдили и судски органи!

Шћекић је, кршећи вољу грађана Берана и одлуку судске власти, расписао формални конкурс и поново удомио 13 функционера режима Мила Ђукановића и тиме понизио опозиционе бираче који су смијенили локалну власт ДПС-а у овом граду. Српска коалиција констатује да је Шћекић преварио грађане Берана и тиме што је недавно на једно од два савјетничка мјеста поставио функционера своје партије из Бијелог Поља чиме је додатно оптеретио буџет општине Беране. Нажалост, послије свега, локалне финансије су хаотичне, корумпирани ДПС функционери се питају за све као и онда када су били на власти, парламентарне већине, сем оне ДПС-а и потпредсједника СНП-а, нема.

Зато ће грађани Берана на прољеће коначно изабрати власт у којој неће бити ни ДПС-а, нити његових сателита из опозиције.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here