Ратко Младић имао вишеструке мождане ударе, Хашки трибунал покушао да сакрије чињенице везане за његово здравље!

0
1330

Дарко Младић, син хашког оптуженика и генерала Војске РС Ратка Младића, каже да је здравствено стање његовог оца заиста алармантно јер је у протеклом периоду имао више можданих удара, што се јасно види на снимку до ког је породица једва успјела да дође.

– Ради се о томе да смо коначно, после десет мјесеци борбе, успјели да добијемо из Хага његове снимке главе. Ти снимци показују да је имао више можданих удара, а не један, у протеклом периоду. Ми смо на то све вријеме упозоравали јер смо видјели да се нешто дешава с њим, али су они то негирали. Покушавали су да сакрију снимке, каже син генерала Младића.

Он објашњава да је породица великом борбом успјела да добије те снимке, након чега је наш радиолог утврдио да је Ратко Младић имао више можданих удара.

– Наши радиолози су утврдили да снимци нису коректно снимљени, односно нису постојали одређени контрасти. Радиолог каже да је снимак као из авиона. У процедури снимања покушали су да замуте слику, али се упркос томе виде ти вишеструки мождани удари. Покушали су да ублаже стање. Сада имамо снимак на коме се види да је имао више можданих удара, да му је лоше здравствено стање, да су промјене на мозгу озбиљне. Оне су алармантне јер може да дође до смртног исхода, ријечи су Дарка Младића.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here