МАФИЈА НА ИЗДИСАЈУ Ђукановић неће на предсједничке изборе

0
1497

Предсједник Демократске партије социјалиста Мило Ђукановић казао је да та партија има више добрих кандидата за предсједника државе, наводећи да он није заинтересован за ту функцију.

Он је рекао да у будућности треба јачати институције умјесто ослањања на ауторитет личности које их воде.

„Нама је интерес да побиједимо. Уколико је то интерес немам право да бирам шта више желим, а желио сам повлачење. Мислим да имамо више добрих кандидата за то мјесто”, казао је Ђукановић, наводећи да ће кандидат бити одређен до краја новембра.

Он је рекао да у ДПС-у нема унутрашњих сукоба, називајући такве спекулације “склоношћу црногорског друштва ка сензационализму”.

Он је истакао да је 1997. као година раскола у некадашњем ДПС-у “далека прошлост”.

“Далека прошлост не само због протеклих 20 година, него због тога како данас изгледа ДПС и њена способност да демократски усаглашава све различитости под њеним кровом”, рекао је Ђукановић и устврдио да ДПС никада није имао мању подршку од 41 одсто.

Он је саопштио и да се ДПС спрема за три изборна циклуса, те да очекује како ће локални избори у Подгорици и још 10 општина бити након предсједничких избора наредне године.

“Сада имамо циклус 26. новембра у четири општине. Након тога ћемо имати предсједничке изборе и изборе за Беране, који не могу сачекати оних осталих 11 општина које могу да иду до краја маја или рецимо почетком јула. Онда ћемо имати тај циклус од 11 општина и мислим да смо у стању да остваримо очекивани резултат”, истакао је Ђукановић.

Коментаришући учинак режима током последњих 10 година, Ђукановић је рекао да је од независности БДП повећан четири пута, истичући да нису сви исто искористили бенефите економског напретка.

“Волио бих да су сви грађани искористили те бенефите. Морамо радити јер све зависи од нас самих и труда”, рекао је он не објашњавајући како се обични човјек могао снаћи под његовом диктатуром, те напослетку замјерајући медијима да потенцирају “црне теме”.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here