Полицијски провокатор и спољни сарадник АНБ-а “Митар Ковачевић“: Сјећање ми снагу даје, све ми твоје недостаје…

0
520
Појавни облици ''Митра Ковачевића''

“Митар Ковачевић“, власник више од 90 ФБ профила, који држави дугује пола милиона евра, објавио је прозаични “састав“ кога би бистрије дијете у савременом деветом разреду Основне школе практичније написало. Прије него на порталу УЈЕДИЊЕЊЕ обиљежимо другу годишњицу недјела кога је “Митар Ковачевић“ направио октобра 2015. године када је режиму “дао“ фамозних “десет минута“ за батињање народа, објављујемо неписмену пашквилу овог АНБ-овског деликвента. Иако се прави размак након тачке на крају реченице и првог слова наредне реченице; иако петорица посланика нијесу “пар“, него “неколико“; иако посланик по сили закона има имунитет, односно не хапси се (заједно) “са имунитетом“ (није било посланика који нема имунитет, нити је имунитетом друга или још једна личност); иако “браћа и сестре“ не могу да се “бори“, него се “боре“ за слободу“; ама са свим граматичким грешкама и нелогичностима – као слободни медиј објављујемо “емотивну“ баљезгарију “Митра Ковачевића“, могућег кандидата за градоначелника Подгорице, “студента генерације“ и “бизнисмена“. Ипак је “Митар Ковачевић“ матафора сељачине и ђилкоша из нашег времена, не мање него што су “класићи“ Маца Дискреција, Мими Оро или Змај од Шипова. Зато заслужује да буде интегрално цитиран…

Приде, “Митар Ковачевић“, иначе сплеткарош и патолошки лажов, поново крупно лаже да је тада ухапшен. Сјетимо се, “Митар Ковачевић“ је приведен и – пуштен.

Дакле, “Митар Ковачевић“, “стваран“ и стваран, (са) главом и брадом, каже:

“ЈУТРО И ВЕЧЕ 17. октобра 2015.

Сјећања навиру…Ово је један од оних дана који вам обиљеже читав живот. Прва слика је снимљена у зору, када сам ухапшен у току разбијања Слободне зоне, а друга увече, опет испред Скупштине, око 18х, када је стотинак антирежимских активиста, уз пар нас посланика, пружало пасивни отпор јаким полицијским снагама.

То је, иначе, било прво хапшење посланика са имунитетом у Црној Гори, након 1948. Поред мене, тог дана је ухапшен и наш посланик Владо Бојовић. Али, о томе ћемо други пут.

Поносан сам на све своје саборце, моју браћу и сестре, који су тих дана показивали како се бори за слободу! Надам се да ће вас ове фотографије инспирисати да и ви поставите неке са протеста. Разне. И оне гдје сте “само” загрљени и срећни. И оне са прасетом. И оне кад вас трују. И оне кад им пркосите.

Посао није завршен. ДО СЛОБОДЕ!“

Није Хемингвеј, него “Митар Ковачевић“

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here