ЦРНОГОРСКА БИТАНГА Вујошевић: Додик ми више није драг, и опет – Србија је највећи кривац за протекле ратове

1
1034

Селектор кошаркашке репрезентације Босне и Херцеговине Душко Вујошевић одговорио је предсједнику Републике Српске Милораду Додику, који га је „дисквалификовао за цијели живот“.

Додик је замјерио Вујошевићу на тврдњи да Србији припада највећа кривица за рат на просторима СФРЈ.

„Дао сам интервју недјељнику ‘Време’. Стојим иза сваке ријечи, ако је тачно пренесена. Нисам историчар, али кроз живот пролазим отворених очију“, почео је причу Душко Вујошевић у емисији „Пресинг“ на телевизији Н1 и наставио:

„Не свиђа ми се што су у већем дијелу Европе, па и на овим просторима, ти десни национализми победили. Тај грађански рат, који је најгори од свих, није завршен чишћењем, већ је задржао предиспозиције за нове ратове. Треба направити вакцине против следећих ратова, а то не видим овдје“.

Вујошевић је затим разложио своје мишљење везано за кривицу за, како га назива, грађански рат.

„За то што грађански рат није избегнут, а требало је, нешто већу одговорност има Србија, зато што је контролисала војску и има највише становника. По тој градацији одмах иза иде Хрватска“, рекао је Вујошевић и сликовито описао:

„Био сам на утакмицама у оно вријеме кад Југ скандира: ‘Слобо’, а Север одговара: ‘Слободо“.

Искусни тренер сматра да Додик није ни прочитао тај интервју.

„Српски телеграф, који контролише власт, пише ‘какво ђубре од човека, прогласио Србе за кривце“, подсећа Вујошевић и каже:

„Мислим да он (Додик) тај интервју није ни прочитао, већ је читао спиновање наслова. Он је човјек према коме сам имао одређене емоције, а и он према мени. Дјелује ми да му се није свиђало што сам дошао у Босну. Још када сам отишао из Партизана његов син је давао неке изјаве. Он покушава да ме дисквалификује због онога што мислим, иако сам сигуран да није то прочитао, већ оно што пласирају медији“.

Вујошевић је причу око Додика закључио ријечима:

„Немам намјеру да се свађам с њим, јер више не спада у ред људи који су ми драги и до чијег мишљења ми је стало. Желим му све најбоље и да до краја живота остане на власти“.

Душко Вујошевић је на крају саопштио:

„Није ми важно ко је Србин, Хрват, Албанац, Босанац… Мени је важно ко је какав човјек“.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here