ОДГОВОР Додик Вујошевићу: Дисквалификован си за цио живот!

0
1211

Предсједник Републике Српске Милорад Додик поручио је да га је кошаркашки тренер Душко Вујошевић – разочарао.
Њих двојица су гајили пријатељске односе. Вујошевић је после турбулентног одласка из Партизана (који је једно вријеме имао партнерство са Додиковом “Игокеом“) и кратког боравка у Француској, дошао на мјесто селектора БиХ. Милорад Додик је у интервјуу за „Новости“, на питање да ли га је разочарао Вујошевић изјавама да су Срби криви за рат у Бих, рекао:
„Наравно, и људски, али и на сваки други начин. Ако је икада требало да се престане да се бави кошарком, то је сад. Не желим му ништа лоше, али зашто је, да би одржао своју биједну и поданичку позицију у Сарајеву, казао тако нешто? Након те изјаве за мене је дисквалификован за цио живот“, рекао је Додик за “Недељник“.
Ријеч је изјави коју је Вујошевић дао у великом интервјуу за Недељник, када је рекао да Србија има „највећу одговорност за ратове, нешто већу од осталих“.
„Мени су врата овде, док је ситуација таква каква је, затворена. А пошто желим да радим на овим просторима, Босна ми се некако уклопила. Такође, ти прави сарајевски Бошњаци су мек народ који је доста пропатио и према коме ја имам и симпатију и неку врсту партиципације у колективној кривици“, казао је Вујошевић и прецизирао да мисли на кривицу за рат у коме је нестала Југославија.
„Ја сам био за Југославију и био сам за сваког за кога сам мислио да се бори за Југославију. Међутим, брзо се показало да то није било тако, да се војска повлачила на границе Велике Србије. Наравно, кривице има на свим странама, али с обзиром на то да је Србија била најмногољуднија и да је контролисала војску, ипак највећу одговорност за те ратове има Србија. Нешто већу од осталих. Поготово када је у питању Сарајево које је толико бомбардовано како би се ту концентрисала босанска војска, да би могле да се ослобађају друге територије. Као да смо освајали Албанију. Па то је била наша земља, Југославија. Шта смо онда освојили?“, рекао је тада Вујошевић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here