МОНАРХИЈА Жељко Ребрача у Покрету обнове Краљевине Србије, подршка од Матије Бећковића

0
705

Досадашњи заступник Покрета обнове Краљевине Србије и народни посланик Жика Гојковић изабран је на изборној скупштини ПОКС за председника те странке. На изборној скупштини гласало је више од 1.200 делегата.

ПОКС је регистрован 17. јула 2017. године.

Како се наводи у саопштењу, за три месеца постојања ПОКС, формирано је више од 70 градских и општинских одбора широм Србије.

Оснивач Покрета обнове Краљевине Србије Мирко Чикириз изјавио је да се тај покрет залаже да Србија буде модерна европска краљевина попут Данске, Шведске, Холандије, Велике Британије и Шпаније.

„ПОКС ће да рехабилитује претке, исправи неправде и од Србије направи модерну европску краљевину“, рекао је Чикириз на изборној скупштини ПОКС у центру „Сава“ у Београду.

Он је додао и да је лепша химна Србије у којој се помињу краљ, Бог и правда, од химне „о сужњима које мори глад“.

Члан Крунског савета и академик Матија Бећковић рекао је да би и у монархији владали они који владају данас, ако их народ изабере, а да би са краљем Србија „имала небо над собом“ и да је председник Србије председник Србије, а краљ Србије, краљ свих Срба и да верује да би увођење монархије подржале и националне мањине.

„То није мој или ваш краљ, већ краљ свима. Капа под коју стају сви, а која не стаје ни под једну другу. Краљ не влада, него управља и одузима властима оно што није њино“, рекао је Бећковић.

Оснивач ПОКС Жика Гојковић рекао је да покрет неће гајити култ вође, па ни култ престолонаследника.

„Наш култ је монархија и краљевина“, рекао је Гојковић и додао да је промена друштвеног уређења из републике у монархију промена система вредности.

Он је казао да ПОКС жели да Србија постане монархија и заузме место међу другим европским краљевинама и поврати пријатељства са својим традиционалним савезницима из периода Првог светског рата.

Гојковић је казао да је данас 70 одсто људи против монархије јер нису имали прилике да чују другу страну историје, али да охрабрује чињеница да је за око десет дана прикупљено 12.600 потписа за ПОКС.

Он је додао да су Србији потребни стабилност и јединство што је, према његовим речима, оличено у краљу, а да су Срби тренутно подељени и да због тога не могу да реше ниједан проблем.

Гојковић је додао да је он једини посланик ПОКС у Скупштини Србије и да имају три посланика у Скупштини Војводине, али да су они изашли на листи Српске напредне странке и да са том партијом и њеним лидером Александром Вучићем, актуелним председником Србије, имају одличну сарадњу.

Председник удружења „Краљевина Србија“ Марио Мајсторовић рекао је да је краљ фактор стабилности и континуитета нације и додао да се за једну председничку кампању потроши онолико новца колико је потребно за 30 година одржавања двора.

На затвореном делу седнице говорила је и Олгица Батић, председница Демохришћанске странке Србије, која је цела прешла у покрет, а седници је данас присуствовао и Жељко Ребрача.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here