“ЧЕТРДЕСНИЦА“ Горан Даниловић још једном оснива нову странку

1
750
Сива еминенција УЦГ Зоран Николић у друштву др Добричанина и предсједника ИО Горана Радоњића

Четрдесетак дана након Ванредне изборне скупштине Демоса у Мојковцу, која је најважнија по томе што му је омогућила да коначно постане број један у партији, Горан Даниловић опет мора испочетка. Данас, са истим друштвом, овога пута у Подгорици, оснива Уједињену Црну Гору. Тиме и званично заокружује у својој личности и животном путу комплетан политички спектар у овој бесудној земљи, па идеолошки од ове јесени коначно и формално припада свакоме.

Подсјећамо, био је члан љевичарских Савеза комуниста Црне Горе и Демократске партије социјалиста. Међу комунистима, био је делегат на последњем партијском Конгресу, међу ДПС-овцима члан Мјесног одбора у Ђу(р)ђевини, надомак Колашина, а на последњим локалним изборима у истом селу је агитовао за још једну, трећу љевичарску, Социјалдемократску партију. Данас му из СДП-а нису захвални и не зову га на “мудро преговарање“ приликом консултација грађанских партија (Демократе, Демос, УРА, СДП, СНП), што је тренутно највећи, можда и животни циљ Горана Даниловића који би, пројектовано, коначно требао да скине српски “гуњ“ и постане грађанин.

Када су националне политичке организације у питању, покушао је да буде у Народној странци, али му Предраг Дрецун није био од нафаке, прецизније – није хтио да га плаћа у траженом износу у Информативној служби. Зато је завршио у Српској народној странци, а потом је за неколико година основао три грађанске странке.

Прво је, са побратимом Андријом Мандићем, растурио Српску народну странку и основао Нову, а онда је пробао да угаси и Нову, па је дао име Демосу. Бивше колеге из Нове, чим је отишао, промијенили су партијски амблем кога је својевремено склепао управо Даниловић, а сви око њега наводно били поносни. На крају, оснива Уједињену Црну Гору.  

У изводима са XI Конгреса Савеза Комуниста Црне Горе, партијско гласило ,,Комунист“, у броју 199, октобра 1990, на страни 4, пренијело је Даниловићеву одбрану тековина партије:

,,Дошло је вријеме кад је у моди бити антикомуниста, но мода је променљива и с временом прође. Било је ,,антиљудско и антидемократско комунистичко једноумље“, па из тог разлога не тјерамо више никога да мисли као ми. Али тражимо да нас третирају као људе који у овом вишеумљу имају право на своју мисао. Није демократија потјерати комунисте, већ је демократија спремност да се живи с чињеницом да људи о свему не мисле истовјетно. Ако буде оних који мисле да сам ја уништио ову земљу, нека ми донесу рачун – платићу новцем од студентског кредита, с надом да ће то бити довољно. Усуђујем се рећи: ако црногорски народ на будућим изборима буде сматрао да је боље да нека странка у свом називу има термин модерна, демократска, савремена – нека гласа за њу, али мора знати да се вуку може тепати, а да ће овај, ипак, јести овце.“

Да ли ово значи да је тадашњи Даниловић противник свега што данас ради или то значи да је данас објединио све за што је и тада био, те да је тек данас комплетни Уједињени Црногорац? Уосталом, на споту Уједињене Црне Горе, међу бројним заставама, налази се и она тробојка са петокраком, из тог вакта и земана.

Са друге стране, сива еминенција Уједињене Црне Горе, Зоран Николић, први политички ангажман имао је у Српској радикалној странци Војислава Шешеља. Николић данас координише техничким дијелом за припрему Конгреса Уједињене Црне Горе, што се може видјети и из приложених фотографија којима је опремљен овај текст. Сазнајемо и да је правио велике проблеме због латиничног натписа “Црна Гора“ у називу најмлађе домаће политичке странке.

Чак је Даниловићу у брк саопштио: “Латини су старе варалице, па зар те томе није научио и онај из Рима!?“

Николићево будно око надгледало је јуче радове током “коцкања“ ентеријера за главни политички догађај у Црној Гори последњег дана прве половине октобра. Зоран је по завршетку поменутих радова исплатио физикалце и техничку подршку који су постављали паное са логотипом Уједињене Црне Горе. Иначе, он одавно воли пјесме о уједињењу и српском јединству. Политички аналитичари се зато чуде како је доспио у УЦГ, јер је општепознато да је његова омиљена нумера: “Планино мајко љубави“. И друга у којој Никола Урошевић Геџа пјева о одласку у планине у којима су, каже појац, и Дража и Краљ, кога Николић, као монархиста карађорђевићевац, посебно цијени. Шта друго очекивати од овог храброг ратника који је осјетио било свога народа када су почели сукоби у бившој СФРЈ.

Портал УЈЕДИЊЕЊЕ јуче није успио да добије коментар од господина Николића јер су бројеви телефона, доступни нашој редакцији, били ван домета. Интересовао нас је податак да ли је тачно да ће бити генсек (генерални секретар) Уједињене Црне Горе након свих година током којих је најближи и најлојалнији сарадник лидера Уједињених Црногораца Горана Даниловића.

Молимо читаоце, који имају контакт са сивом еминенцијом Уједињених Црногораца, да нам доставе информацију након изјашњења уваженог Николића.

Такође нас је интересовало да ли ће се правити нова оснивачка Скупштина у новембру или децембру уколико Управни суд додијели Демос Горану Даниловићу. Да ли, у том случају, слиједи још једна политичка “четрдесница“ и оснивање неког “Новог“ “Уједињеног“ “Демоса“ и “мајке Црне Горе“?

 

 

1 КОМЕНТАР

  1. Ako mu ne bude 400 delegata na kongres onda ga je ugasio mada mislim da su mu jedino lojalni Relja alkos ( koji je uzeo srpsko drzavljanstvo) iz Berana i Miko iz Berana saradnik sluzbe inace spijundara broj 1! A ovaj Sljivancanin je odradio jedan poslic za Mugosu mada bice price o tome kad dodje vrijeme. Polako klupko se odmotava .

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here