СРПСКИ ЈУНАК Земни остаци Ђорђа Божовића Гишке од данас у породичној гробници у Кучима (видео)

4
3349

Након 26 година од погибије, некадашњи командант Српске гарде, Ђорђе Божовић Гишка, почиваће у Кучима код Подгорице. Његова жеља биће испуњена данас, на гробљу Мартиника, гдје ће бити обављена сахрана посмртних остатака и служен парастос. Овај прослављени српски витез оставио је у аманет да, уколико погине, његове кости буду у постојбини, у Кучима.

Славица Божовић, Гишкина сетра, каже да је поносна што ће жеља њеног брата бити испуњена.

“Почиваће у нашој породичној гробници. Сјећам се његових ријечи, које ми је упутио ноћ уочи одласка у Госпић 14. септембра 1991. године, када ми је рекао да, ако се деси да погине, да га привремено сахранимо поред Белог, а онда код предака у Црној Гори. Желим да изразим дубоку захвалност Гишкином великом пријатељу Брану Мићуновићу из Никшића, са којим је дијелио зло и добро овога свијета, а нашој мајци био као други син. Бранов син носи име мога брата”, причала је недавно за “Новости” Славица.

Божовић је убијен под неразјашњеним околностима у околини Госпића, 15. септембра 1991, и то на дан рођења. Мјесец дана раније у Београду је у сачекуши убијен његов пријатељ са којим је основао Српску гарду – Бранислав Матић Бели.

Слава ти команданте, Србине и јуначе!

 

4 КОМЕНТАРА

  1. ВЈЕЧНАЈАПАМЈАТ ПАТРИОТИ,СРБИНУ,ХРАБРОМ РАТНИКУ , И НЕКА МУ СЛОБОДАРСКИ ВЈЕТРОВИ СА ВИСОКИХ КОМОВА НЕДАЈУ МИРА, НЕКА ГА ПОДСЈЕЋАЈУ НА СКАДАР И ГОЈКОВИЦУ МЛАДУ, ВИСОКЕ ДЕЧАНЕ,ЛАЗАРИЦУ,ПЕЋАРШИЈУ,ЉЕВИШТА.МОРАЧУ,СТУДЕНИЦУ,РАВАНИЦУ.
    СЛАВА И ВЈЕЧНА ХВАЛА СРБИНУ ИЗ СЛОБОДАРСКИХ КУЧА.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here