На мјесту страдања хиљада српских мученика, напредњачки ботови кличу Турцима (видео)

0
685

Пише: Милинко Милинчић

Јуче је током посете турског председника Ердогана Србији и његове шетње са Александром Вучићем по Калемгдану дошло до ситуације која показује колико је лудило Великог Вође метастазирало на припаднике његове СНС секте. На мање од пет стотина метара од места где су у страшним мукама страдале хиљаде српских мученика од којих је сигурно најпознатији ђакон Авакум и Рига од Фере безумни следбеници безумног Вође су клицали Турцима и турском председнику Ердогану. Тачно коју стотину метара од Небојшине куле која је остала запамћена као страшно место и турска тамница где су Срби од стране Османлија мучени мукама које нормалан људски ум тешко може и да замисли безумник Вучић је довео своје страначке безумнике да кличу Турцима и њиховом председнику.

Свети Ђакон Авакум није хтео да пређе у Ислам и то одбијање да пређе на Ислам пропратио је следечим речима:

Нема вјере боље од хришћанске! Срб је Христов, радује се смрти; А суд страшни чека и вас Турке, Па ви чин’те што је вама драго! А скоро ће Турци долијати, Бог је сведок и његова правда.

На том свету месту где је и споменик који подсећа на страшно страдање и жртву Светог ђакона Авакума безумник Вучић са својим безумницима кличе на крају друге деценије 21. века Турцима и њиховом председнику Ердогану који уопште не крије територијалне претензије на делове Републике Србије. Кличе се исламском фундаменталисти и великом пријатељу идеолога Ал Каиде Гулбудину Хакматјару и фанатизованом припаднику Муслиманске браће на месту страшних страдања српских мученика, светитеља и народа.

Остаје само да се питамо докле ћемо ми Срби да трпимо ово иживљавање безумника над нашим Светињама, народу и Отаџбини?

Уједно се молимо Светом ђакону Авакуму и српским мученицима који тешко пострадаше од турске злочиначке руке да нам опросте што смо дозволили да се њихова жртва за слободу Србије овако ружи и унижава.

Текст и опрема: Србија данас

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here