Вук Јеремић у Народној странци

1
848

Политичка странка коју ће до краја октобра основати Вук Јеремић зваће се Народна странка, сазнаје ексклузивно “Блиц”. Како је новинарима те медијске куће речено у Јеремићевом тиму, није било потребе за прикупљањем потписа грађана.
– Да бисмо избегли подметања у виду лажних потписника или евентуално да нам неко украде назив странке, што се некима у блиској прошлости дешавало, одлучили смо да пререгиструјемо Народни покрет Србије, чији је оснивач био Мирослав Алексић – наводе саговорници “Блица“.
У Министарству државне управе предат је захтев за промену назива поменутог покрета, стигле су потребне дозволе, све је папиролошки завршено и од пре неколико дана у Регистар политичких странака уписана је и Народна странка.
Оснивачка скупштина нове политичке организације одржаће се 22. октобра у Београду. Тада ће бити представљени нови статут странке, програм и друга акта, а биће изабрани и страначки органи.
– Током лета разговарали смо са потенцијалним сарадницима, није било лако, људи су уплашени, не желе да партиципирају у политичком животу, како због страха, тако и због одсуства мотива. Зато смо сараднике бирали пажљиво, реч је о људима који су чврсто решени да ураде нешто за земљу и грађане – наводе у тиму четвртопласираног на председничким изборима.
Поред Јеремића, који ће бити председник, Народна странка имаће и неколико потпредседника чија имена ће бити позната истог дана.
– Мирослав Алексић, који нам је практично уступио место у Регистру политичких странака, биће потпредседник странке, то је оно што је извесно. Нова странка имаће још неколико потпредседника, али су завршни преговори у току, па док не буде све дефинисано, нећемо говорити јавно о именима – кажу у Јеремићевом тиму.
Међу онима који ће се наћи у руководству странке је и доста познатих имена. Осим редитеља Синише Ковачевића, ново име које се до сада није јавно помињало је адвокат Боривоје Боровић, али се не зна која ће му функција припасти. Уз странку ће бити и писац Владимир Кецмановић, као и бивши пливач Милорад Чавић. „Блиц“ је раније већ писао да подршку Јеремићу дају и књижевник Марко Видојковић, као и радијски водитељ Марко Степановић, а у питање се не доводи ни сарадња са донедавном председницом ДСС Сандом Рашковић Ивић и функционерком социјалиста Дијаном Вукомановић, само се још не зна чиме ће се оне у оквиру странке бавити.

Јеремић: Странка центра

Вук Јеремић је недавно изјавио да ће странка коју ће на јесен формирати бити странка центра.
– Оно што ћу кандидовати јесте да то буде странка политичког центра која ће се потрудити да се премосте неке поделе и јазови који постоје у овом друштву – рекао је Јеремић. Он је тада навео да верује да ће у странци бити доста нових људи и да не бежи од тога да он не буде лидер те странке.

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here