Мр Мирко Рмандић: Нема политике због које ћу припадати неком другом, а не Његошевом народу

4
1362
Мр Мирко Рмандић, члан Главног одбора Уједињене Црне Горе

Портал УЈЕДИЊЕЊЕ: Ваша фракција је, одлуком државних органа, и коначно поражена у некада јединственом Демосу? Како даље?

Мр Мирко Рмандић: Не бих био у Уједињеној Црној Гори када не бих вјеровао да смо способни да на нов начин започнемо политичку историју ове државе. Достојанство које смо демонстрирали у времену за нама најбоља је порука и Миодрагу Лекићу који није наш непријатељ. Поручујем му: ми не мислимо да смо од било кога поражени, па ни господина Лекића који је донедавно водио заједнички Демос. Огромна већина оснивача Демоса данас је у Уједињеној Црној Гори и зато нисмо губитници. Да је среће, и господин Лекић би се прикључио већини, без условљавања и “борбе“ за Демос који суштински више не постоји. Нико господина Лекића, међу нама који смо већина, није смијенио у Мојковцу смјене ради, само нијесмо могли да га чекамо. Људи у Уједињеној Црној Гори су опет центар новог начина политичке борбе у Црној Гори. И нисмо звали само господина Лекића, хоћемо са нама све демократске снаге, свакога коме је до добра свих у Црној Гори. Свих, а не привилегованих. Свих, а не умишљених. Свих, а никако оних који су већ нанијели несагледиву штету грађанима, држави и будућности дјеце, чак и онима нерођенима који сјутра долазе, без обзира на вјеру и нацију.

Портал УЈЕДИЊЕЊЕ: Да ли жалите због узалудне унутарстраначке “Мојковачке битке“?

Мр Мирко Рмандић: Демос смо бранили у Урошевом граду и под будним оком Јанка Вукотића. Управо се тако води битка за бољу странку и праведнију државу, за право на будућност које некада Демос, а данас Уједињена Црна Гора гарантује свима. За част и за достојантво опозиционе Црне Горе. И мени лично значи што смо у нову причу кренули из Мојковца у коме се бранило Српство и Православље, на јединствен начин, са срцем витешким и парчетом хљеба у џепу. Е, управо зато, што смо сви на бранику истине и правде, и зато што мислимо својом, а не туђом главом, морали смо напријед. У Уједињеној Црној Гори нема преплашених, нити поткупљених, ми бринемо и поручујемо – ко је опозиција нека се окупља са нама, да демократским средствима рушимо ову власт која је досадила и Богу и народу.

Портал УЈЕДИЊЕЊЕ: Гдје је данас Уједињена Црна Гора на домаћој политичкој мапи?

Мр Мирко Рмандић: Ми радимо часн и морамо рећи и ко смо, и што смо. Нема те дневне политике, нити постоји било каква политичка погодност и напредак у каријери, због које бих пристао да се на један дан одрекнем Светога Саве, Светога Василија Острошкога и Светога Петра Цетињскога. Ма мало су искуштење за тако нешто били и Миодраг, и Анка, и Лидија, и Тина, и Сеада. Да се разумијемо, ни против које од ових личности или рецимо било кога другог ко је остао са онима који нису имали већину у Демосу, сем у Министарству јавне управе, ја немам ништа, нити ћу имати. Свак има право, вјероватно и обавезу, да вјерује у свој систем вриједности, у свој свијет, своју политику, нацију. Нећемо ми угрожавати друге, нећемо им бранити да припадају коме год хоће, нећемо говорити негативно о њима. Али, нећу ни ја да будем у политичкој организацији у којој ће ми неко замјерити само зато што припадам Његошевом, а не неком другом народу. Или зато што јесам Светосавац. Имам довољно година које ме обавезују да до краја живота останем то што јесам. И да, наравно, разумијем вријеме у коме живимо и у коме нико никоме ништа не може одузети, ако се држимо закона и правног поретка. Управо зато Уједињена Црна Гора постоји и постојаће!

Портал УЈЕДИЊЕЊЕ: Пред нама су предсједнички избори. Каква треба да буде стратегија опозиције? Да ли ће Ваша странка имати предсједничког кандидата?

Мр Мирко Рмандић: Сматрам да опозиција треба да се договори око јединственог кандидата на предсједничким изборима. Јавности су познати разлози због којих једна личност у име свих нас може поразити кандидата режима. Уколико се не можемо договорити око редоследа потеза везаних за пречицу која доноси побједу на изборима на прољеће, вјерујем да Уједињена Црна Гора не треба да бјежи од изазова пред нама и сматрам да треба да имамо свога кандидата. Ризикујући да изнесем лични, а не страначки став, вјерујем да је кандидатура Горана Даниловића неминовност и не видим ко из опозиције може реторички боље да се супротстави представнику Демократске партије социјалиста.

4 КОМЕНТАРА

  1. U Demos su Srbi, Crnogorci , Albanci, Muslimani , Bosnjaci , Romi , Egipcani svi dobronamjerni i misleci ljudi gospodine jako je ruzno da vrijedjate rukovodstvo Demosa koje je veliko da nije ni jedan papir o malverzacijama samo jednog Gorana Danilovica objavilo iza svakog papira dje je trosio novac stoji potpis Goran Danilovic. Sram vas i stid bilo cime ste se bavili za bolje niste no za livadu u Mojkovcu.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here