ОПЕРАЦИЈА БИНГУЛАЦ (3) Покрет СНП 1389 и Љубичић не стоје иза напада на амбасадора Србије, Мандић и “Митар Ковачевић“ писали увреде

0
875

Новинари портала УЈЕДИЊЕЊЕ боравили су четири дана у Србији, на позив представника родољубивих и десничарских организација. Било је лијепо, као и увијек у матичној држави. Упознали смо доста добрих људи и патриота, те припремили неколико прилога који ће бити љековити за “сљепило“ оних Срба из Црне Горе што не могу, још увијек, да препознају спрегу и повезаност ДПС-а и ДФ-а, који су уплетени као дио прасећег поноса.

Имали смо, између осталог, дводневне, отворене и пријатељске разговоре и са представницима Српског народног покрета 1389.

Љубичићево писмо

Том приликом, добили смо садржину дописа кога је, у име те организације, амбасади Србије у Подгорици, 3. септембра ове године, доставио предсједник Управног одбора Радојко Љубичић.

Садржај писма преносимо интегрално:

“Поштовани Амбасадоре Републике Србије у Црној Гори,

ми немамо никакве везе са изјавама лажног (пот)предсједника Покрета 1389 за Нови Сад. Имамо симпатизере по целој Србији и у многим државама, али сваки одбор мора имати овлашћење централе.

Већ дуже времена имамо проблеме са лажним Покретом 1389 и људима који се лажно представљају и са другим медијским манипулацијама и злоупотребама. Детаљније на ове две странице:

http://www.1389.org.rs/o-snp.html

http://www.1389.org.rs/udar-na-pokret.html

Верујте да и ово није све, већ само део.

Ми смо наравно против признања Косова и Метохије од стране Црне Горе, против уласка Црне Горе у НАТО пакт и за уједињење Србије и Црне Горе у једну државу (што је вероватно став већине грађана Србије и Црне Горе), али као организација са много благослова Српске Цркве, водимо рачуна да наше деловање и методологија буду цивилизовани и хришћански у свему.

Срдачан поздрав,

предсједник Управног одбора Радојко Љубичић, мастер политикологије“

Љубичићево писмо – закључак

А, како је, заправо почео атак на амбасадора и зашто је Љубичић био приморан да реагује? Ко је одговоран за прихватање идеје највећег интелектуалца у Новој да се та трагикомична дружина шегачи са српским амбасадором?

“Митар Ковачевић“ је, током тајног састанка у Новој, о коме је касније информисао пола “Максима“’, предложио да Зорана Бингулца треба “притегнути“ на начин да се стекне утисак да Србоцрногорцима из Демократског фронта може бити да воде спољну и унутрашњу политику Републике Србије. Тиме је ваљало припремити пучане за свечани тренутак највеће преваре у историји вишепартијског система – присвајања имовине Републике Србије у Подгорици од стране групе преваранта која је фалсификовала читав низ писама којима се “у име“ покрета СНП 1389 тражи смјена и одлазак Зорана Бингулца из Подгорице.

Када је “Митар Ковачевић“ дошао на идеју да се Бингулац брутално извријеђа и понизи, Андрија Мандић је предложио да се у “саопштење“ децидно пласира дефиниција да је амбасадор “омиљена пудлица из бокса Мила Ђукановића“.

Таква прљава подметачина уграђена је у првој реченици наводног “реаговања“ овога “покрета“ које је објављено 3. септембра и дало повод Љубичићу да реагује.

Портал УЈЕДИЊЕЊЕ сазнаје да су сви функционери Нове, који су се тога дана затекли у канцеларијама централе странке били, мање или више (не)вољно за напад на амбасадора, једино је Јован Вучуровић био против. Вучуровић, најбољи посланик у историји Нове, лидер патриотског крила и аутор култне пјесме “У сан ми долазе шуме“ посвећене равногорском џину, казао је да “ко се вареником опече, и у јогурт може дувати“, а поготово “Митар Ковачевић“ који више не зна ни како се зове.

Вучуровић је подсјетио да је афера “Митар Ковачевић“ скупо коштала Нову:

– Сви сада знају да смо склони преварама. Ја не могу да спорим да је “Митар Ковачевић“ врстан економиста, можда и најбољи у Црној Гори након др Веселина Вукотића и др Гордане Ђуровић, али се, вјерујте, не разумије у компјутере. Бојим се да нема ни сензибилитет да одвага један приступачан и рафиниран атак на Екселенцију, казао је Вучуровић о коме су недавно расправљали “Митар Ковачевић“ и лидер Нове који је иначе, чувеној судији Мугоши казао да је средњег имовног стања. Вучуровић је касније зглајзао након одлуке да “случајни“ рођак “Митра Ковачевића“ преузме функцију портпарола Нове. Током доношења такве одлуке, са циљем да се казни Вучуровић због одбране амбасадора Србије, Мандић је сркао лозу коју је почетком септембра пекао његов специјални савјетник Жељко Радиновић и у коју је, по ријечима очевидаца, сипао жути шећер.

Наравно, за пласирање медијске подвале, баш као и онда када је Дара са Смоковца “напала“ Митра Вуковића, задужење је преузео Гојко Раичевић коме је прорадио тромб када је у “Дану“ прочитао извјештај о разговору представника Српске коалиције са амбасадором. Прво је пласирао ФБ статус са кованицом “БингЈУЛац“, а онда је одлучио да проба да прислушкује амбасаду Србије, као што је прислушкивао Андрију Мандића прије него је најурен из Српске народне странке. Срећом, технички секретар Миливоје Крговић је тада пронашао бубице уз помоћ Андрије Мандића, те Мандићевог пса – Мандова млађег и професионалаца из подгоричке фирме коју чине ражаловани припадници МУП-а који су цијелу скаламерију, укључујући и неке смијешне зујалице, донијели на адресу Војислава Грујића бр. 4 у Подгорици.

Углавном, након што је амбасадор Републике Србије у Подгорици примио делегацију Српске коалиције, наши извори из Нове кажу да је Гојко Раичевић од страначких пара које му је, за септембар, на руке дао “Митар Ковачевић“, купио нову прислушну опрему. Цијелих 1.000 евра с колико Нова финансира Раичевића свакога мјесеца, иде за половну опрему за прислушкивање. Шпијунска опрема коју је Раичевић набавио, а у чију фактуру је портал УЈЕДИЊЕЊЕ имао увид, садржи: реквизите за снимање, праћење и прислушкивање мобилног телефона, шпијун бубе и класичне прислушкиваче. За идући мјесец, “Митар Ковачевић“ му је обећао: ометаче сигнала мобилне телефоније и контраприслушних уређаја и шпијунски софтвер. Када набави овај софтвер, Гојко ће с правом, у својству “Ђура Чворовића“, моћи да виси по дрвећу у близини српске амбасаде и буде реални шпијун. До тренутка комплетирања опреме, ипак ћемо га ословљавати са редакцији доступним личним идентитетским подацима.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here