Михаило Чађеновић пред слободом!

1
459

Вијеће Уставног суда Црне Горе је, на данас одржаној сједници, усвојило уставну жалбу Михаила Чађеновића, којом је утврђено да му је притвор одређен на неуставан начин.
Подсјетимо, вијеће судије Сузане Мугоше, које суди у процесу “Државни удар“, одбило је раније захтјев одбране да се Чађеновићу укине притвор, наводећи да и даље стоје разлози због којих је притвор одређен.
Одлуку Уставног суда је донијело вијеће којим је предсједавала судија Мевлида Муратовић, а чланови су судије Будимир Шћепановић и Миодраг Иличковић.
Подсјетимо, у петак је прекинуто суђење јер је дио оптужених и адвоката одбране затражио изузеће судског вијећа, судија Сузане Мугоше, Драгице Вуковић и Весне Пеан и предсједника Вишег суда Бориса Савића.
Вијеће судије Сузане Мугоше одлучило је у четвртак да раздвоји поступак против оптуженог Милоша Јовановића, који се није појавио на суђењу, док је предлог одбране за раздвајање поступка који се односи на Братислава Дикића одбијен.
Оптужницом Специјалног тужилаштва обухваћени су и двојица руских држављана, Едуард Шишмаков и Владимир Попов, српски држављани Немања Ристић, Предраг Богићевић, Милан Душић и Драган Максић.
Терете се и три црногорска држављанина – лидери Демократског фронта Андрија Мандић и Милан Кнежевић, као и Михаило Чађеновић, возач, док се поступак против преводиоца ДФ-а Ананија Никића води посебно.

1 КОМЕНТАР

  1. Толико о томе колико премијер радијаторског типа, вјерује у највиши правни акт Милојебине. Јер, он их не само осуди’ већ и утамничи за вијек вјекова. Кобила Сузи није вриједна ријечи.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here