ДРАМА Због Византинца из Брезојевица и Коче Павловића јутрос заказан НАТО самит, ратни бродови у приправности, обојица на “црној листи“ ЕУ (Први дио)

5
1043

Портал УЈЕДИЊЕЊЕ сазнаје да су, након јучерашњег објављивања текста на порталу владајућег Демократског фронта – “Седмици“, реаговале бројне посланичке групе у сједиштву европског парламента и мисије у централи НАТО пакта. Албанска, америчка, те делагације Летоније, Литваније и Турске, тражиле су да “Главни стожер Алијансе“ заузме јединствен став и предложи одлучну акцију успостављања мира у Подгорици.

Наиме, Коча Павловић, један од лидера режимског ДФ-а, под покровитељством Византинца из Брезојевица, објавио је памфлет у“Седмици“ под насловом: “Најава повратка ДФ-а у парламент изазвала панику у Бриселу“.

С обзиром да су представници владајућег Демократског фронта позвани на консултације са европским званичницима у сједиштву Европске уније, администрација у Броселу одлучно је у помоћ позвала своје војно крило – НАТО снаге. Незванично сазнајемо да постоји велика опасност да ће, по наговору Византинца из Брезојевица, који је увијек имао само ријечи хвале за побједника на последњим државним изборима Андрију Мандића, доћи до инцидената, процјењују британске службе. Нагађа се да ће сe премијер Мандић опасати динамитом и са собом дићу у ваздух некога од европских званичника. Такође, реална је бојазан да ће се његов син Илија, користећи шипке, одупријети шефу Делегације ЕУ у Подгорици. Илија се, иначе, цијелог живота дружи са сликарима, пјесницима и примјерним талентима из Музичке школе и Математичке гимназије.

Врховни командант НАТО снага у Европи, амерички генерал Куртис Скапароти, изјавио је у Загребу, током разговора са Колиндом Грабар – Китаровић, да јњ појава неовизантизма, чији је симбол новинар из Брезојевица, код Плава, који на Србе има утицај какав је Осама Бин Ладен имао на исламисте – “јако штетна и провокативна“. Посебно зато што Византинац из Брезојевица, без икакве надокнаде, из чистих увјерења, представља пријетњу по мир и стабилност у овој маленој држави на југозападу Балкана и југоистоку Европе.

“Византинац из Брезојевица је наглашено опасан зато што реално посматра све процесе у друштву, непоткупљив је, имун на новац, банере, рекламе и донације и увијек је имао најбоље, односно само ријечи хвале, за Андрију Мандића, отпуженог у афери ‘Државни удар’. Знајући да је Мандић велики проблем за бивши режим, да константно на свим изборима побјеђује Мила Ђукановића, да је сачувао заједничку државу, обезбиједио статус службеног за српски језик у Црној Гори, откупио ревију ‘Исток’ за њено добро и од ње направио три пута већи бренд, преузео власт и допринио да на последњем попису Срба буде 38,79 одсто, он, уз подршку Византинца из Брезојевица може, страхује се, завести отворену диктатуру и Црну Гору и ову еколошку државу вратити византијском културном кругу“, рекао је, том приликом, Скапароти.

Са друге стране, Јенс Столтенберг, генерални секретар НАТО-а, уплашено је поручио, након разговора са акредитовеним делегацијама Словеније, Њемачке, Холандије и Луксембурга, при НАТО-у, да велику безбједоносну пријетњу по НАТО интересе представља и друго лице против кога Европска унија намјерава да уведе мјере са “црне листе“.

Знајући да је поменути Павловић велики противник НАТО пакта, заговорник Евроазијске уније и сарадник руских служби, због чега је добио отворену подршку Византинца из Брезојевица, одлучено је да се и против Павловића покрене сличан поступак. Агенти НАТО пакта у Црној Гори уочили су да је Павловић својевремено честитао рођендан тадашњем лидеру опозиције Момиру Булатовићу, те да је Војиславу Коштуници пожелио да још дуго влада у интересу српског народа и државе.

“Византинац из Брезојевица и Коча Павловић нарочито су опасни јер су тврди Срби, до мјере да чак Републику Србију сматрају матичном државом. Успут, отац Коче Павловића у дужем временском периоду чинио је све да се Митрополија црногорско приморска Српске цркве у Црној Гори оснажи, да њен мисија, сем пропагирања Јеванђеља, буде у интересу свих потомака Византинаца на овој балканској вјетрометини, да се свуда у свечаним приликама развијају жуте народне византијске заставе, па је тим поводом од стране Његовог Високопреосвештенства, чувара Пећкога трона, Амфилохија Радовића, одликован орденом Светога Саве другога реда“, казао је Столтенберг у повјерљивом извјештају у кога је портал УЈЕДИЊЕЊЕ имао увид.

Столтенберг је казао да су у Црној Гори примијећени и ћирилични графити на којима пише: “Ракочевићу, не брукај се, бруко“ и “Донко, не лажи свој народ“, те позвао Душка Марковића, доушника црногорског премијера Андрије Мандића, да разјасни о чему се ради.

Ратни бродови НАТО пакта од јутрос су у стању пуне приправности и борбене готовости.

Коча честита рођендан Момиру Булатовићу

Коча и Византинац из Брезојевица изазивају ванредно стање у Бриселу

Извјештај дневника “Вијести“ о Мандићу и његовој жељи да уђе у савез са Русијом

5 КОМЕНТАРА

  1. Византинац је иначе вееелики поштовалац слободе говора тако да на његовом порталу можемо коментарисати без модерирања. На фејсбук профилу држи по један пост два дана послије све брише. Познат је и по томе да има одлично озвучење у стану и да сваки разговор добро анализира на surround систему.

  2. Од свих рубрика у Истоку и на Седмици највише уживам у еколошким љепотицама црногорског угоститељства. Ниђе љепших конобарица.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here