Српска коалиција предала амбасадору Србије своју верзију Декларације о заштити и очувању српског народа

0
775

Представници Српске коалиције доставили су данас амбасадору Србије у Подгорици, Зорану Бингулцу, своју верзију решења за Декларацију о заштити и очувању српског народа.

Делегација у саставу: предсједник Српског сабора Завјетници Роберт Жижић, члан предсједништва Српске странке Славко Фуштић, предсједник Странке пензионера, инвалида и социјалне правде академик Смајо Шаботић и Добрило Дедеић, лидер Српске листе, образложила је предлоге Српске коалиције са нагласком на поштовање канонског поретка Српске православне цркве, положај српског језика у образовном систему, уставно позиционирање Срба, проблематику двојног држављанства и здравствену заштиту Срба из Црне Горе у Србији.

Српска коалиција саопштила је, током разговора, принципијелан став да је корисна идеја “Српске куће“ једнострано политизована и партитократски понижена од стране Демократског фронта.

Представници Српске коалиције су најавили да ће, поводом злоупотребе “Српске куће“,  размотрити могућност да се обрате МУП-у и Тужилаштву Србије, уколико се појединци који се представљају као “оснивачи“, не врате реализацији изворних и племенитих циљева због којих је цијели пројекат покренут.

Чланице Српске коалиције пружиле су пуну подршку амбасадору Србије поводом медијских напада којима је био изложен претходних недјеља.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here