Шиптарски злочинац Харадинај не да ни педља “Косова“ браћи из режима у Црној Гори

0
1103

“Премијер“ лажне државе “Косово“ Рамуш Харадинај сматра да је споразум о разграничењу са Црном Гором погрешан и да ће бити коригован. Он је распустио комисију за демаркацију границе са Црном Гором и поставио Шпејтима Булићија за шефа будућег тима који ће бити задужен за то питање.

“Споразум по мени има грешке, вјерујем да ћемо те грешке идентификовати, сигурно ћемо урадити нову експертизу, дакле довешћемо друге стручњаке, а не оне који су у прошлости радили као што су Мурат Меха и остали, и они ће наћи истину, јер споразум је погрешан”, рекао је Харадинај.

Булићи је иначе именован умјесто досадашњег шефа Мурата Мехе.

Меха и Харадинај били су у озбиљном сукобу поводом процеса демаркације са Црном Гором јер је Харадинај на једној од сједница комисије у “парламентарном одбору“ Мехи у лице бацио мапу на којој је била приказана предвиђена линија демаркације.

Харадинај и његова “Алијанса за будућност Косова“  оптужили су Меху да дјелује против интереса “Косова“ и да Косово губи територију, а ревизија процеса демаркације било је једно од првих обећања новог “премијера“ прије ступања на дужност.

Иако је демаркација границе са Црном Гором кључни захтјев Европске уније за добијање визних олакшица, ААК се жестоко опирала договору који су прије три године потписали Хашим Тачи и тадашњи црногорски министар спољних послова Игор Лукшић, па тај споразум, којем се успротивио и покрет Самоопредјељење, никада није одобрен у “косовском парламенту“.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here