КРЕЧЕЊЕ Јован Вучуровић смијењен, нови портпарол Марко Ковачевић “покрива“ керовођу “Митра Ковачевића“

0
1415

Јован Вучуровић смијењен је са функције портпарола Нове српске демократије на јучерашњој сједници Главног одбора те странке, сат времена након обијања и “заузимања“ просторија “Српске куће“ у Подгорици. Нови портпарол је Марко Ковачевић из Никшића који се прославио у “Лексикону Седмице“, на порталу Донка Ракочевића. “Седмицу“, иначе, уређује Нова са циљем да прави конкуренцију шибицару Гојку Раичевићу, “уреднику“ портала “Infor$s“, ако би покушао да се отргне након нереалних финансијских прохтјева. На питање “Седмице“: Кад сте били најсрећнији у животу?“, Ковачевић одговара: Кад сам се играо на ливади иза куће у којој сам живио у Кличеву и кад би ме мајка звала да ми да мазу, након које бих наставио да се играм са другарима.

Наоко, ова култна изјава, дата 22. јула код гуруа политичког подмлатка Нове Донка Ракочевића, лансирала га је у сам партијски врх, како то обично бива са људима који имају доста среће у животу. Међутим, није то сва истина. Прецизније, у питању је “дјелић истине“. Пресудан разлог за Ковачевићево катапултирање у руководећи кадар Нове, скопчан је са једном другом  “срећном“ и, истовремено, бизарном околношћу – презименом искреног Марка који воли “мазе“. Наиме, Ковачевић је презимењак “Митра Ковачевића“ и само политичко “провиђење“ је вајало његов медијски лик са добрим шансама да на себе “преузме“ одијум након свињарија које је на ФБ-у направио потпредсједник Нове. Дакле, “Митар Ковачевић“ резонује да ће јавност помислити да је заправо Марко Ковачевић – он. “Митар“, главом и брадом.

Зашто би иначе био смијењен Вучуровић који је једино освјежење у редовима Демократског фронта у новом сазиву Скупштине Црне Горе? Плијени наступом и стилом обраћања, те ватреном борбом против режима. Има информације из прве руке. Омиљен је у женском дијелу популације, за разлику од “Митра Ковачевића“ који је на цијени у ЛГБГ циљној групи: лезбејки, групација геј пријатељства, бисексуалаца и трансродних особа, показали су резултати истраживања јавног мњења које је наручио лидер Нове Андрија Мандић који се шокирао као бреза у децембру када је видио да је његова популарност као предсједничког кандидата 4,8 одсто у бирачком тијелу.

Политички аналитичари сматрају да је извјесно да ће Мандић макар годину дана “мастити бркове“ на спушкој економији, након окончања поступка за “државни удар“. Просто, без обзира што је агент групације Душка Марковића у ДПС-у и АНБ-у, власт ће бити приморана да га осуди због западних савезника које је увјерила да је предводио политичко крило организатора “државног удара“. Зато се у бази Нове Вучуровић наметнуо као оптималан вршилац дужности лидера Нове.

Вучуровић је, за разлику од “Митра Ковачевића“, врстан познавалац рок музике, због чега га воле млађи у странци, пубертетлије, адолесценти, незапослени, али и образовани и урбани кадрови. На скуповима Демократског фронта је примјетно да му људи аплаудирају, а његов шарм долази до изражаја код дама, током јавних наступа и посебно скуштинских преноса. Такође, писац је антологијске  поеме “У сан ми долазе шуме“, посвећене бесмртном Вожду трећег српског устанка Дражи Михаиловићу, која се, префињеношћу и тананом националном сензибилношћу може наћи у свакој антологији модерне српске  родољубиве поезије.

Интересантно је да Вучуровић није ни међу “оснивачима“ Српске куће, тако да нема удјела ни у капиталу који оснивачи грабе са намјером да га пренесу “са кољена на кољено“. Извор портала УЈЕДИЊЕЊЕ тврди да је противник ангажмана продорног Вучуровића у “Српској кући“ био баш “Митар Ковачевић“ који је лобирао за “оснивача“ Наташу Јеврић коју је прије тога брутално покрао у “Офис центру“ за зараде и осигурање. Сходно плану о крађи 3.360.000 евра пара поресних обвезника Србије и њиховој “прерасподјели“ на “осниваче Српске куће“, “Митар Ковачевић“ се нада да ће коначно обештетити Наташу Јеврић. Такође, Вучуровић ван домашаја “Српске куће“ и оснивачког капитала, више је економски завистан и лакше се одстрањује као конкукренција, рекао је “Митар Ковачевић“ Андрији Мандићу.

“Митар Ковачевић“ не крије да је заинтересован за функцију предсједника Нове након што организује испраћај Андрији Мандићу у Спуж, којом приликом полувојвода намјерава да запали НАТО заставу под којом је слушао црногорску химну на америчком разарачу у Тивту. Да ли ће одстрањивањем Вучуровића из круга људи који имају номиналне партијске функције успјети у свом науму сазнајте наредних дана из прислушкиваног разговора Мандића и “Митра Ковачевића“ који нам је доставио доушник И. Дамјановић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here