Зукорлићев ДНК тест потврдио да није Србин, муфтија позива Шешеља да се тестира и увјери да ни он не припада српском народу

3
11208

Након што је шеф радикала Војислав Шешељ недавно навео да би ДНК његовог скупштинског колеге Муамера Зукорлића без сумње показао да је српски, бивши муфтија је урадио ДНК анализу своје крви.

– Резултат мог ДНК теста гласи: Р1б – индоевропско/келтско-илирско поријекло – род БY611 са Скадарског језера. Преци Зукорлића су дошли са Блиског истока преко Кавказа на Балкан у периоду прије формирања Илирије. Сви келтски народи су даљи рођаци Зукорлићима. Зукорлићима је сродно 8 одсто Срба и 0 одсто Руса – прецизирао је бивши муфтија.

Лидер БДЗ-а Муамер Зукорлић позвао је јуче свог колегу народног посланика Војислава Шешеља да и он да узорак за ДНК тест.

– Ја га позивам овом приликом да се тестира, ја сам то урадио и с резултатима биће нам лакше да дискутујемо. Шешељи се још увек нису тестирали, али се може претпоставити коју хаплогрупу носе са вероватноћом тачности од преко 70 одсто . Шешељи су највјероватније – И2а – староевропска-динарска хаплогрупа од рода Ровчана. Преци Шешеља су живјели у Европи и на Балкану много прије доласка Словена у Европу из Азије. Асимилирани су од стране Словена негдје на Карпатима и одатле су се вратили на Балкан. Ова хаплогрупа се концентрирала код Херцеговаца до 70 одсто и код Бошњака до 55 одсто, док су Шешељу Срби рођаци вјероватно свега до 30 одсто, а Руси до 10 одсто. Већина Ровчана који живе данас у Санџаку се изјашњавају као Бошњаци – навео је Зукорлић.

Подсјећања ради, све је почело када је на питање шта бисмо сазнали када би шеф радикала Војислав Шешељ дао узорак за ДНК, Муамер Зукорлић у једном интервјуу дао занимљив одговор:

– Његову сродност са бошњачко-црногорским саставом. Тај потез са којег он долази је та санџаклијско-црногорска сродност. Али бисмо морали то прецизније да одредимо, ми овде имамо и Гота и Скандинаваца и других крсташа који су прошли Балканом, а многи су и остали. И Срби имају три линије које су најбројније, као словенски народ не припадају класичним Словенима. Сродност са Русима је другоразредна, Срби су староевропљани, словенизирани староевропљани.

3 КОМЕНТАРА

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here