Драган Вујовић, жртва државне тортуре: Моје хапшење је намјештено! (2)

0
687

У наставку исповијести Драгана Вујовића, доносимо занимљиве моменте везане за његову професионалну каријеру и недавно хапшење у Подгорици

– Понашање одређених људи сугерисало ми је да је циљ државе да се отме моја девастирана имовина како бих остао без ичега што су моји преци вјековима стицали истовремено стварајући и бранећи Црну Гору.  Да ли је та Црна Гора чију је слободу свака генерација мојих предака платила минимум једном мушком главом, заратила са њиховим потомком? Са друге стране, понекад размишљам да сам, заправо, само на листи особа према којим се спроводи систематски злочин од стране банана државе, назване “Монтенегро“. Да ли постоји још једна држава на свијету са својим званичним именом за локалну употребу, која се пред свијетом представља другим не знајући или знајући да себи за “друго име“ даје псовку конструисану у ватиканским изворима. Говорим, наравно о терминима “Црна Гора“ и “Монтенегро“, објашњава Вујовић и додаје да се од повратка у Црну Гору у својој струци искључиво бавио фудбалом.

– Мислим да сам највећи “кривац“ што је Зоран Петровић постао најбољи стријелац фудбалске лиге, иако он то није хтио јавно да каже. Како би ме елиминисали, односно спријечили да припремам играче за даље такмичење, доведен је неки “експерт“ из Словеније, звани “Мрак“, који је искључиво крив за повреду сарторијуса–примицача код кључног играча “Младости“, Петровића. Вјерујем и да играчи који би реално имали мјесто у европским тимовима, Стијеповић и Јаблан, не играју зато што су огроман практични искорак у каријери направили у времену сарадње са мном! Углавном, да скратим, моји непријатељи стално измишљају разлоге да би ми ускратили могућност преживљавања и прилику да у овој, још увијек недовољно јасној струци, углавном неуким “стручњацима“ отворим очи, казао је Вујовић о свом професионалном ангажману и дијелу изазова са којима се суочавао. Он се осврнуо и на “предуслове“ за недавну непријатност хапшења којој је био изложен:

– Има појединаца који се осјећају “угроженим“ због количине лоших ствари које су учинили мени. Они су режирали једну комедију са агентима тајне полиције да би имали прилику да претресу мој стан. Иако сам из медија већ чуо за ту режирану комедију, нијесам ништа хтио да уклањам из куће јер су полицијајци знали у “чауру“ колико се чега налази у мојој кући. Да би ме коначно “дотукли“, а своје агенте ослободили страха што се морају сусрести са мном и одговарати на веома конкретна питања, одређена ми је мјера условне слободе којом ми је одузет пасош, а ја сам обавезан да се јављам надлежној полицијској станици сваког првог до петог у мјесецу. Ваљда мисле да ће ме у овим нељудским условима живота приморати да се убијем или умрем од глади. Нијесу новост лешинарске породице научене, преко црних удовица и њихових наследника, да пљачкају имовину, покућство, породичне вриједности и трофеје других преварених породица. Наравно, ја сам у тој варијанти богатији за искуство мог покојног друга Аџагића“, закључује Драган Вујовић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here