ЦРНОГОРСКА БИТАНГА Вујошевић: Србија је највећи кривац за грађански рат, Срби су бомбардовали Сарајево као да су освајали Албанију

7
9522

…док му је ваљала Србија…

Кошаркашки тренер Душко Вујошевић у интервјуу за Недељник говори о разлозима за „одлазак“ у Босну, зашто је тужио Партизан, како данас види клуб у ком је био више од деценије, како је „прављен сценарио“ да га склоне, о онима који су га разочарали, о Титу, Анти Марковићу, Милошевићу, о кошаркашким тренерима који улазе у политичку борбу, изјашњава се и о данашњим српским властима и опозиционарима

„Пао је 14. километар, али Кадињача никад неће.“

(Комунистичка) Кадињача је била и остала метафора и симбол борбе кошаркашког тренера Душка Вујошевића против политичких вјетрењача, пише Недељник. У последњим годинама у којима се потписивао као тренер Партизана, број освојених трофеја је изгубио важност у односу на статус „јединог опозиционара“ – првенствено због сукоба са руководством Црвене звезде и инсистирања да је ријеч о пројекту иза ког стоји власт, са Александром Вучићем на челу.

У међувремену су се ствари промијениле. Вујошевић више није тренер Партизана, а није више ни „једини опозиционар“.

Недељник такође “кука“ све са тврдњама да је “познато колико је тешко Душко Вујошевић преболео Југославију“. Сада је селектор БиХ. Црногорац који предводи репрезентацију која, бар номинално, представља Бошњаке, Србе и Хрвате.

„Мени су врата овдје, док је ситуација таква каква је, затворена. А пошто желим да радим на овим просторима, Босна ми се некако уклопила“, рекао је Вујошевић.


Може да буде и Србин, ако је потребно

„Такође, ти прави сарајевски Бошњаци су мек народ који је доста пропатио и према коме ја имам и симпатију и неку врсту партиципације у колективној кривици“, рекао је Вујошевић.


Црногорски конвертит још од млађих дана

Он је прецизирао да мисли на кривицу за рат у коме је нестала Југославија.

„Ја сам био за Југославију и био сам за сваког за кога сам мислио да се бори за Југославију. Међутим, брзо се показало да то није било тако, да се војска повлачила на границе Велике Србије. Наравно, кривице има на свим странама, али с обзиром на то да је Србија била најмногољуднија и да је контролисала војску, ипак највећу одговорност за те ратове има Србија. Нешто већу од осталих. Поготово када је у питању Сарајево које је толико бомбардовано како би се ту концентрисала босанска војска, да би могле да се ослобађају друге територије. Као да смо освајали Албанију. Па то је била наша земља, Југославија. Шта смо онда освојили?“, рекао је Вујошевић.

7 КОМЕНТАРА

  1. Ако је ова протуа из Куча српских, био бих најрадоснији да га сретнем и пљунем. КО УБИ СВАТЕ И СВЕШТЕНИКА НА БАШЧАРШИЈИ НЕСРЕЋО. ХОЋЕШЛИ И ТИ У ИСИЛ, САМО ДА ТИ СЕ МАЛО ЕРДОГАНОВИХ И ПАРА ИЗ МЕКЕ И МЕДИНЕ ДА. БРУКО И ЗАСТИЂЕ.

  2. Кажу људи права је истина потурица гори од турчина – народна пјесма. Оно што народ каже и у пјесму преточи је највећа истина. На жалост добро и зло иду упоредо, а код нас је хвала богу више Добрих људи, тако да имамо Новака који нас је најбоље представио у свијету у задњих 50 година, Имамо Кустурицу, имамо Бећковића…А ове протуве и продане душе, оваквих је вазда било и биће их, па трећина Црне Горе је оваква шта се чудите, из избора у изборе иста ствар џак брашна и опанци и правац бирачко мјесто…Ово је иста трговина са другачијим ефектом…

    • „Pa trecina Crne Gore je ovakva“ sta to znaci g Gobil? Pa i Novak je iz te iste Crne gore otisao da predstavlja Srbiju iako mu ni otac ni majka nijesu Srbi pa vam on odgovara i njega prisvajate a ostale pljujete. Takvi ste vi Srbi-zato vas i svrbi.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here