Фуштић: Српска коалиција учествује, са сетом предлога, у изради Декларације о заштити и очувању српског народа

1
1284

Српска коалиција даће свој пуни допринос изради Декларације о заштити и очувању српског народа. Ми ћемо конкретно учествовати у овом пројекту предлогом сета решења за почетак дијалога који треба да резултира отварањем српског питања у Црној Гори.

Доношење Декларације, коју су иницирали предсједници Српске и Србије, Милорад Додик и Александар Вучић, заслужује активан рад и слогу свих српских националних странака које дјелују у државама насталим распадом бивше СФРЈ. Нажалост, на подручју лажне државе “Косово“ и Црне Горе, Срби су најекстремније угрожена етничка заједница у цијелој Европи.

Зато је одговорност свих који заступају Србе у Црној Гори огромна, а учешће у дефинисању решења која ће бити прецизирана у Декларацији – неопходно.

Парцијални и себични интереси, током рада на Декларацији, могу да униште њене домете! Рад, са националним интересом и српском слогом као коначним циљем, може да изњедри нови српски национални програм.

Очекујемо напор ка јединству и напретку цијеле наше нације, и учествоваћемо, са нашим предлозима, искључиво због будућности свих Срба, прије свега у Србији, Црној Гори и Републици Српској.

 

Славко Фуштић, функционер Српске странке и Српске коалиције

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here