НАВЛАКУША Договор Мандића и Булатовића са Душком Марковићем: Хитно се вратити у парламент да би ДФ и ДПС “масакрирали“ Демократе

3
839

Циљеви:

– уништити, док су и једни и други “на вријеме“, Бечића као предсједничког кандидата

– одложити парламентарне изборе на којима би ДФ доживио фијаско

– Мандић тражио блокаду Српске коалиције у “Побједи“, ТВЦГ, режимским порталима, “Дневним новинама“ и “Пинку“

 

Двојица лидера Демократског фронта, Предраг Булатовић и Андрија Мандић, на недавним консулатацијама са Душком Марковићем, “анализирали су модалитете“ за заустављање експанзије Демократске Црне Горе, сазнаје портал УЈЕДИЊЕЊЕ.

Марковић је саговорницима предложио да се врате у државни парламент како би избјегли могућност истовременог расписивања парламентарних и предсједничких избора који одговарају једино Алекси Бечићу и његовим Демократама.  Према последњим истраживањима, Бечић, као предсједнички кандидат, има подршку од око 30 одсто бирачког тијела, па су током, састанка Булатовић, Марковић и Мандић процијенили да је “сасвим природно“ да бирачи “по аутоматизму“ гласају и за посланичку листу кандидата Демократа ако се избори одрже истога дана.

– Иницијатор састанка Предраг Булатовић, који се са Марковићем тајно виђа још од сукоба Мила Ђукановића и Момира Булатовића чувајући грађански мир у Црној Гори, вјешто је “срачунао два и два“. Једино стратешка коалиција “иза паравана“ ДПС-а и ДФ-а даје решење у овој ситуацији. Све друго води нестанку ДФ-а или прекомпозицији унутар овог савеза. Мандић, који је са Душком Марковићем успоставио контакт 2003. године током сукоба у Српској народној странци, тражио је да у државним медијима – “Побједи“, ТВЦГ, режимским порталима, “Дневним новинама“ и “Пинку“ буде блокирана Српска коалиција која може правити велике проблеме препуцавањем са ДФ-ом. Ако се за њих отворе медији, дио бирача може отићи Српској коалицији јер она у својим редовима нема ни једног заговорника НАТО-а, док ДФ има Небојшу Медојевића. Добар “додатни“ дио разочараних опозиционих гласача након “унутасрпског“ сукоба ДФ-а и Српске коалиције ишао би Демократама, жалио се Мандић. Марковић је казао да “разумије сензибилитет Мандићевог интересовања“ и да ће свим уредницима бити сугерисано да блокирају Српску коалицију без обзира не то што редовно пуштају саопштења Црногорске, Црногорског покрета, и осталих фантомских организација, каже наш саговорник.

Истиче и да су се тројица старих пријатеља сложили да је Небојша Медојевић идеалан да започне обрачун са Демократама. Марковић је обећао да ће у име ДПС-а проигравање дуплих пасова у Скупштини координисати Обрад Мишо Станишић. Марковић је предложио да лидери Фронта посебно обрате пажњу на чињеницу да би Бечић био слабије котиран да му они нису дали шансу да се бојкотом парламента посвети теренском раду.

Мандић је обећао да ће Медојевић наредних дана бити активан са шаблонском прозивком да су Демократе хомосексуалци, а да је он остварен као стручњак и породичан човјек.

– Раније се та прича примила, рекао је Мандић док је испијао виски.

– Момци, имате мало времена до предсједничких избора. Рачунајте пола године. Ако разрадите стратегију да спријечите парламентарне паралелно са локалним и предсједничким, имате неке шансе. Обећавам нашу подршку. Уосталом, добили смо ми заједно многе значајне битке. Мада долазе и нове генерације. Ипак, јачи смо, ваљда, нас тројица него Бечић, рекао је Марковић на крају састанка док је тапшао Мандића и Булатовића по раменима, а они посртали од тежине Марковићеве руке и спуштали се још ниже.

Андрија Мандић се, током разговора, интересовао и коме ће власт додијелити Демос – Миодрагу Лекићу или Горану Даниловићу. Премијер је казао да се не постаје случајно министар полиције, те да би режим радије Демос дао Даниловићу, али је нагласио и Лекићеве везе са Хојт Брајан Јием са којим је играо тенис и остваривао пословне пројекте, под будним оком Мишка Перовића и чиновника Друге фамилије.

Мандић је замолио Марковића да има у виду да тренутно преговара са Даниловићем око подршке његовог дијела Демоса предсједничком кандидату ДФ-а.

3 КОМЕНТАРА

  1. Ова прича портала Уједињење није наивна. Сда ДФ предлаже прекид бојкота и повратак у Парламент. Није то случајно, поклапа се са овом ујдурмом. Добро је што Бечић и остали неће да прекидају бојкот. Ова информација треба да угледа свјетлост дана.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here