ПРЕОКРЕТ Сад режимска “Побједа“ признаје да Дикић има карцином, да је покушао самоубиство и да није имао адекватну исхрану – пожељели му “срећан пут“ ван Црне Горе

0
1072

Због драстичног погоршања здравственог стања Братислава Дикића, бившег шефа српске жандармерије окривљеног за учешће у планирању наводних терористичких напада припреманих за 16. октобар прошле године, одбрана ће тражити одгађање рочишта, сазнаје „Побједа“ из више извора.

Братислав Дикић већ дуже времена има озбиљних здравствених проблема, оболио је од карцинома и под надзором је љекара. Према информацијама упућених, током последњих десетак дана погоршало му се стање и његова одбрана сматра, на основу налаза љекара које су ангажовали, да је неопходна љекарска интервенција. Дикић је јуче у пратњи десетак наоружаних затворских чувара довезен у Клинички центар, гдје су обављене додатне анализе и преглед на скенеру.

Званичну потврду о нарушеном стању Дикића „Побједа“ није добила од његовог браниоца, адвоката Милана Петровића, јер на упит новинара је само кратко одговорио да „није у могућности да дуже разговара, јер је на путу“. Према сазнањима овог медија Дикић има све папире спремне за напуштање притвора, како би му се омогућила адекватна медицинска помоћ у здравственој установи ван Црне Горе. Питање је, међутим, како ће новонастале околности утицати на ток судског процеса и да ли ће, како има неких очекивања дијела одбране оптужених, судија Сузана Мугоша одвојити процес против Братислава Дикића.

Дикић је ухапшен када је са групом ходочасника отишао у манастир Острог да се моли за своје здравље. Он је и тада био тешко болестан што је одмах подигло сумње да ли је био физички у стању да изведе пуч који му се ставља на терет. Љекари су још у новембру прошле године, напоменули његово тешко здравствено стање. Он је морао бити да посебном режиму исхране која му није могла бити дата у затвору. Дикић је дуже вријеме након хапшења у протест оптужбама Тужилаштва штрајковао глађу, а покушао је и самоубиство.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here