Драгана Кузмановић–Јаничић: Центру у Нишу дати дипломатски статус, Русији базу у Србији

0
522

На скупу Свесловенског савеза у Сребреници, у Републици Српској, предсједник Драгана Кузмановић–Јаничић, недвосмислено се изјаснила о спољнополитичким приоритетима те организације која интензивно јача инфраструктуру и оснива огранке широм српских земаља.

Говорећи о могућности додјеле дипломатског статуса Руско-српском хуманитарном центру у Нишу, Кузмановић–Јаничић потенцира да не постоје правне и законске препреке за дипломатски статус Руског центра, поготово “зато што Србија има СОФА споразум са НАТО пактом који Американцима омогућава више у Србији него што центар у Нишу гарантује нама Србима уз братску руску помоћ“.

– Србија треба и мора да преломи. У циљу наше безбедности преломимо и понудимо Русима војну базу у Србији. Не због самих Руса колико због будућности и интереса Србије у најосетљивијем сектору заштите свакога народа и државе. Грађани Србије на томе морају инсистирати јер ћемо тек тада и искључиво на тај начин бити мирни, тврди Кузмановић–Јаничић.

Она објашњава да је “баланс“ кључ будућности Србије и да наводни “камп“ Бондстил мора имати руски “контратег“.

Фото: УЈЕДИЊЕЊЕ

– Сваком српском патриоти јасно је: чим ти неко нешто нуди, нормално је да питаш “колико то кошта?“.  Улазак у Европску унију фактурисан је сувише великом ценом. Прво је растурена Југославија у којој су живели практично сви Срби на Балкану. Затим су нам увели санкције зато што смо бранили своју државу. Тако ослабљена Србија брутално је бомбардована 78 дана. Ни то није било довољно. Да би нас дотукли и понизили, Запад је дао огромну своту новца за рушење левичарске Владе, све са циљем промене друштвеног система, социјалистичког у капиталистички. Тако су створени услови да се наша земља будзашто распродаје, а генерације, укључујући и наше праунуке, рађају кредитно задужени. Окупирани већ јесмо и са уценом да се одрекнемо 12,5 одсто своје територије, односно колевке целог Српства – Косова. “Само“ је то цена западне помоћи и уласка у Европску унију која је класични брод који тоне, прецизира она.

– Србија не сме ући у Европску унију или НАТО пакт без референдума јер би то била фатална подела која би нашу земљу учинила трајно нестабилном. Након свих ломова које је српско друштво преживело од деведесетих до данас, било која једнострана одлука значила би коначан изазов по безбедност грађана Србије. Народ ће захтевати рефереднум за одлуку о томе да ли да уђе у Европску унију која пропада или у Евроазијску унију која нас ничим не условљава. Чак нам је понуђено да Београд, поред Москве, Минска и Алма Ате, буде четврти главни град Евроазијске уније. Српски народ мора имати референдум и када се постави питање уласка у НАТО. Плашим се да ће и нас, као Црну Гору, скупштинска већина увести у НАТО. Добро знамо како су Срби из Црне Горе заробљени у том систему и понижени таквом НАТО окупацијом, казала је предсједница Свесловенског савеза “Свети Серафим Саровски“.

Збигњев Бжежински, амерички стратег, ализирајући значај тзв. “евроазијске плоче“ процењује да ће светом управљати онај ко њоме буде владао. За оне који не знају, евроазијска плоча обухвата 70 одсто светске популације и 60 одсто светског бруто националног дохотка, а припада Русији, прецизна је Кузмановић–Јаничић која Србима сугерише борбу и са собом, и другима, налик оној коју је водио игуман Лука из манастира Карно изнад Сребренице. Она је, на крају, поручила учесницима скупа у Сребреници:

– Овде је, на врху овога брда, парче православне земље и православни манастир изграђен првенствено вером и вољом оца Луке, као и подршком свих Срба општине Сребреница. Около су минска поља и знамења туђе вере. И поред тога, наши сународници опстају овде и као Срби, и као људи, јер тако и желе и могу. Зато, и цела наша нација мора гледати у правцу спаса и великог острва слободе. Наравно, ка Истоку и Русији!

Отац Лука (Бабић), Фото: УЈЕДИЊЕЊЕ

 

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here