РОКАДА Дамјановић, Даниловић и Радоњић формирају посланички клуб, Лекић и СНП спремају одговор

1
877

Посланици Демоса Горан Даниловић и Горан Радоњић формираће Посланички клуб у Скупштини Црне Горе са одбјеглим послаником Социјалистичке народне партије Александром Дамјановићем. Имајући у виду да се расцјеп у Демосу пренио и у посланичке клупе те политичке организације, јасно је да ће Миодраг Лекић и Анка Вукићевић – својим политичким путем.

Након последњих државних избора, у оквиру коалиције Кључ, Демосу су припала четири посланичка мандата. Последица сукоба у странци јесте да ће и посланички мандати биће “подијељени“ на равне части. Пола – пола.

СНП-у је Кључ донио само три мандата, најмање од када постоје, и смјену предсједника партије Срђана Милића који је рекордер по глупостима, преварама и промашајима направљеним у политици у кратком временском периоду.  Већ у старту новог сазива државног парламента с мандатом се одметнуо Александар Дамјановић иако се прије тога на сједници Главног одбора “у дјецу и све што му је свето“ Милићу и осталима заклињао да никада ништа неће урадити против партије. Чак је приликом избора кандидата за партијску квоту СНП-а за листу Кључа, на првом састанку ГО одржаног тим поводом, рекао да су се “Предраг Булатовић и Милан Кнежевић срамотно обрукали када су СНП-ом трговали да би добили мандате од ДФ-а“, да он “то никада не би учинио“ и посебно “да је спреман да иде да говори по селима у кампањи СНП-а, а да неће посланички мандат!“

Са перформанса против “бебе“ Прве банке

“То зна преко сто људи из бившег Милићевог Главног одбора СНП-а које Дамјановић не може да погледа у очи, па није имао петље ни да дође на Конгрес“, каже наш саговорник и пита се да ли је Дамјановићу остао, после свега, “грам образа и части“.

“Сви знају, јавна је тајна да су се практично договорили за тај клуб прелетачевића. Имаћемо на то одговор. Идуће седмице састанчимо са Лекићем. Срђа Милић и Данијела Павићевић могу да направе клуб са Миодрагом Лекићем и Анком Вукићевић. Све опције су у игри, али је ова најреалнија. Најважније је да коначно ријешимо питање финансија које је блокирала ова морална громада од Дамјановића. Него, како радио, тако му срећно било“, закључује саговорник из СНП-а и прогнозира да ће “клуб Дамјановића и Даниловића бити као андол – нити ће коме помоћи, нити одмоћи, јер свега ће бити, па и пара, али бирача немају, нити ће их икад више имати“.

1 КОМЕНТАР

  1. Ne lupetajte nema kluba jer Danilovic je nezavisni poslanik isto ko Damjanivic i Radonjic . Plus se bojkotuje parlament ovamo imate lidera Demosa Miodraga Lekica i lidera Snp Jokovica. Sad jos treba lupetat. Danilovic, Radonjic i Damjanovic su Udba u opoziciji izedena na cistinu ovo radi neko mnogo mocan ko upravlja procesom mirne tranzicije vlasti.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here