Славко Фуштић: Српска коалиција имаће кандидата за предсједника Црне Горе!

2
2513

Српска коалиција на предстојеће предсједничке изборе, на прољеће 2018. године, излази са својим кандидатом. Национални српски кандидат јесте гарант да српско бирачко тијело овога пута неће бити топовско политичко месо у обрачуну грађанских кандидата од којих ни један не жели решавање статуса српске заједнице у Црној Гори.

Уколико су чиниоци некадашњег Блока за заједничку државу, било да је ријеч о парламентарним или ванпарламентарним странкама, НВО активистима и организацијама, пасивизираним функционерима, јавним личностима или слободним грађанима, спремни за преговоре о заједничком нестраначком кандидату, можемо да правимо одређену врсту компромиса. При чему – тај кандидат мора бити Србин и циљ нам је да уђе у други круг како бисмо тестирали да ли ће остатак опозиције подржати Србина за предсједника Црне Горе. И да ли је друштво у коме живимо спремно за позитивне промјене или макар јасне искораке на пољу националне толеранције.

У свакој другој варијанти Српска коалиција коју, за сада, чине Српска странка, Српска листа, Српски сабор Завјетници, Странка пензионера инвалида и социјалне правде, Синдикат незапослених, Покрет за Евроазијску унију и Центар за развој демократије и људских права – иде на ове изборе са кандидатом из својих редова.

Кампања предсједничког кандидата Српске коалиције биће концентрисана на афирмацију концепта решавања српског као демократског и питања поштовања колективних и индивидуалних људских права, сагласно позитивном законодавству и међународним стандардима. Дјеловаћемо са циљем да демократски наметнемо наш политички и идеолошки концепт, без намјере да се бавимо конкуренцијом или противницима.

Јер, све досадашње “велике“ политичке приче су испричане и више пута препричане. Нажалост – до овог тренутка без икакве користи за Србе у Црној Гори. Вријеме је да се поредак ствари мијења, да се нуде решења – у нашу корист, никоме на штету. Сва права свима – једнака права за све!

 

Бијело Поље, недјеља, 27. август 2017.

За Српску коалицију,

Славко Фуштић, члан предсједништва Српске странке, чланице Српске коалиције

2 КОМЕНТАРА

  1. Грађанске иницијативе су већ виђено. Све су у Милову корист. На хиљаде просутих гласова и десетине година.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here