БРУКА Ко је дао 100.000 евра грађана Црне Горе Ћамилу Дураковићу?

1
1469

Ћамил Дураковић и српски крвник Насер Орић

Демократска партија социјалиста и Бошњачка странка излобирале су подршку Владе Црне Горе у износу од 200.000 конвертибилних марака (100.000 евра) за подршку бошњачком кандидату за начелника општине Сребреница, Ћамилу Дураковићу, на последњим локалним изборима у тој општини, сазнаје портал УЈЕДИЊЕЊЕ у добро обавијештеним дипломатским и круговима блиским новој локалној самоуправи. Подсјетимо, кандидат српских странака Младен Грујичић побиједио је, и поред свега, дотадашњег начелника Дураковића на изборима у октобру 2016. године. Ћамил је имао подршку Сарајева, али и бивше америчке администрације Била Клинтона и његове супруге Хилари. Десетак дана прије него су грађани Сребренице имали прилику да се изјасне на гласачким листићима, Дураковић је, заједно са тадашњим српским премијером Александром Вучићем гостовао на њујоршком панелу у организацији Фондације Била Клинтона. Било је то 21. септембра 2016. године.

Лидер Бошњачке странке Рафет Хусовић и уже руководство те чланице владајуће коалиције у Црној Гори, такође су били заинтересовани да се, по принципу националне солидарности, нађу при руци Ћамилу, па су предложили “донацију“. Имуна на помоћ није била ни Демократска партија социјалиста Мила Ђукановића којој су, баш као и Александру Вучићу и напредњацима, партнери из Клинтонове интересне групе тражили новац за кампању Хилари Клинтон, али и сугерисали да помогну Дураковићу како би што више личио на “кандидата свих“, илити оперативно “регионалног кандидата“, “кандидата помирења“, каже извор портала УЈЕДИЊЕЊЕ.

Пронађено је и “неутрално“ решење – Црногорци су добили налог да новац уложе у реновирање Основне школе у којој је Ћамил учио, тврди наш саговорник, и додаје:

Ријеч је о истуреном одјељењу матичне Основне школе “Петар Петровић Његош“. Ћамил је одлучио да представници Владе Црне Горе дају паре за обнову подручне јединице Основне школе у његовом родном селу Лука.

Ништа не би било чудно да Ћамил није понизио саговорнике. Наиме, “понукан“ америчком подршком, саопштио им је да ће да промијени назив Основне школе, те да се више неће звати “Петар Петровић Његош“, него “Прва Основна школа Сребреница“.

И све би имало неког смисла да представници Владе Црне Горе нису без размишљања, приликом посјете Сребреници, дали пуну подршку за Дураковићеву иницијативу. Чак су је оснажили, каже саговорник портала УЈЕДИЊЕЊЕ. И сам Дураковић, био је, каже наш инсајдер, запањен “црногорском сервилношћу“, понижавањем и брукањем…

 

Крај првог дијела…

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here