Од сјутра и званично: Разилази се Лекић са Даниловићем и Зораном Николићем

2
574

Легенда: погледај горњи десно угао на слици – последња заједничка пригода Лекића (први круг око главе с лијева на десно), Николића (у прочељу, одозго у средини) и Даниловића (аура око потиљка)

Сјутра ће се у сали локалног Центра за културу завршити “мојковачка битка“ у Демосу. Ванредна изборна скупштина окончаће кризу у тој партији, иако ће државни органи на крају дати коначну ријеч око тога ко је на челу Демоса – Миодраг Лекић или Горан Даниловић.

До тада, остаје нам да прелиставамо занимљиве политичке споменаре, као и на сваком растанку (“…желимо Вам срећу сваку!“). Овога пута, извјесно је да се растају Миодраг Лекић, са једне, и Горан Даниловић и сива еминенција фракције која организује, сва је прилика побједнички скуп у Мојковцу, Зоран Николић.

У Лекићевој струји сумњају да је управо Николић један од креатора унутарстраначког сукоба јер “у дужем времену дјелује као свемоћна сјенка над Даниловићевом фракцијом“.

“Његов утицај је неспоран, а национализам неупитан. Срећом, има обавеза и као новинар спортске редакције Дана, па је пучистичка србофилска фракција ослабљена током дневних рушилачких активности“, каже наш саговорник коме је, још само један дан актуелни предсједник Демоса, повјерио задатак да чува радне просторије у којима се налази и неколико књига португалске поезије.

Или, како рече, португалски пјесник João Baptista Almeida Garrett у пјесми “Судбина“:

Зар је казао нетко пчели,
која ливадом зуји, гледа,
да ли цвијет жути или бијели
у себи крију слатког меда?

2 КОМЕНТАРА

  1. Још један клон Народне слоге одлази на сметлиште као и што се десило са архетипом свих превара уваљених Србима од успостављања вишестраначког система.
    По распаду ДФа Срби ће имати дупли разлог да прославе пецивом на тргу неовисности.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here