ИНТЕРВЈУ Драган Вујовић: На својој кожи сам осјетио режимску репресију и губитак људских и грађанских права

0
581

Портал УЈЕДИЊЕЊЕ: Ваш коментар актуелне политичке ситуације у Црној Гори

Драган ВУЈОВИЋ: У овом тренутку Црна Гора се налази на нивоу јужноамеричких банана држава којима се диктаторски управља. Вјештачки окупљена, корумпирана и силована политичка парламентарна већина, доноси споља пројектоване одлуке, најчешће на штету сопственог народа и државе. Бојкот парламента од стране опозиције је оправдан, али није синхронизован што га чини неефикасним. Међу опозицијом неки шатро националисти уносе Пандорину кутију не би ли опозицију држали стално завађеном и несложном. Потенцирање тезе да млади и амбициозни треба да преузму ствар у своје руке је експеримент који је показао катастрофалне последице у свим комунистичким земљама, а као да нас управо ти млади и амбициозни нијесу довели у овакву ситуацију у којој се налазимо, иако су за протекле три деценије непромјенљивости власти поприлично остарали. За тај период диктаторског владања су се обучили многим триковима “либералдемократског“ владања, али ничему патриотском. Заборавило се да су свијетом од Персије, Грчке и Старог Рима управљали савјети стараца и да сада тренутно у свијету управо старци доносе стратешке одлуке (Билдерберг) и уздижу се на ниво владара свијета. Кажем “владара свијета“ – с обзиром да се у свим државама налазе на власти режими које су управо они типовали и инсталирали уз помоћ НАТО пакта. Упорно се фалсификује историја Црне Горе у циљу завађања народа. Желе разбити компактну политичку масу на више несинхронизованих чопора које је лакше дресирати и усмјерити ка разједињавању. Веома су у Црној Гори присутни холивудски филмски ефекти и пропаганда не приказујући реално стање економије, односно прихода и расхода. Држава се понаша као сиромашна породица која је заклала краву због једне вечере не водећи рачуна да сјутра неће имати новца, ни млијека, нити сира. Ако узмем у разматрање податак који кружи медијима да је свака зачета, а нерођена беба већ задужена неколико хиљада долара, мислим да нам будућност није ни мало извјесна.

Портал УЈЕДИЊЕЊЕ: Шта је суштина односа званичне Србије према Србима у Црној Гори?

Драган ВУЈОВИЋ: Податак да је од српског националног корпуса који је по изворима Књажевине и Краљевине Црне Горе чинио 95% становништва остало + – 28% говори много. О позитивном утицају Србије на живот Срба у Црној Гори је бесмислено говорити послије смрти краља Александра 1934. До тог догађаја статистички живот у Црној Гори је у свим областима значајно непредовао. Кулминацију антисрпских активности Срби су доживјели активностима Милована Ђиласа који се ставио у функцију одлука Конгреса Интернационале 1929. у Дрездену и из српског националног бића је исчупао његово језгро и прогласио га црногорском нацијом. Слиједи потхрањивање и охрабривање тог пројекта у којем су колаборирали по црногорским стандардима људи са дна „табеле“ којима је омогућен вртоглав скок у свим областима живота и престижни статус у друштву, у цјелини. Такав благонаклон став свих гарнитура власти из Србије које су биле “инсталиране“ такође методиком негативне селекције нарочито је примијећен код режима „младих и лијепих“ које су подмићивали пословном фаворизацијом. На тај начин су запостављали националне Србе сматрајући да су они и тако Срби и да им не треба помагати, односно не треба их мотивисати да то и остану. Нажалост, тај процес је кренуо по пројектима ЦИА супротним смјером. Сви лакоми и похлепни су напредовали у својем “црногорчењу“, а Срби су постајали пословно неуспјешни или су осјетили репресије режима губљењем људских и грађанских права, што сам на сопственој кожи најконкретније осјетио. Познајући лично екс-предсједника Србије Томислава Николића очекивао сам да ће он покушати да помогне српском народу Црне Горе, али његове помирљиве тезе су ме веома разочарале. Умјесто да Србијанци помажу Србе из Црне Горе почели су прихватати либерално демократску методику од црногорског режима у опхођењу и према свом матичном народу.

Портал УЈЕДИЊЕЊЕ: Које су перспективе Српске цркве у Црној Гори?

Драган ВУЈОВИЋ: Као припадник пастве којом руководи патријарх Кирил, то јест Руске Православне Цркве, много растерећеније могу говорити о положају СПЦ у Црној Гори. Екуменизам је на просторе данашње Црне Горе ушао прије него што је ова ријеч и „склепана“. Ушао је као вирус сиде у организам човјека и ако га људи из Патријаршије и Митрополије не буду препознали доћи ће до неутрализације Православља на овом простору! Још од хришћанског раскола 1054. Ватикан перманентно употребљава најразличитију методологију да помјери границу западне цркве према Истоку. СПЦ се понаша наивно, или је њено свештенство корумпирано, тако да примјећује, али не жели да реагује на подвале, злочине и фалсификате које у континуитету можемо пратити недвосмисленим траговима од подметнутог фалсификата под насловом „Љетопис попа Дукљанина“, па до промјене топонима и имена конкретних историјских личности. Због тога је и створена ватиканско-бечко-берлинска и лондонска кројачка радња за фалсификовање историје. Мислим да је будућност СПЦ у уједињењу са Руском Православном Црквом и осталим легалним православним црквама у једну цјелину. У противном СПЦ ће доживјети судбину српског једнако Вуковог језика и бити изложена континуираном силовању хибридних нација и народа.

Портал УЈЕДИЊЕЊЕ: Каквим видите однос ДПС-а према српском народу?

Драган ВУЈОВИЋ: На ову тему могу одговорити већ једном у народу усвојеном реченицом: Бивши Србин је гори од најгорег непријатеља!

Портал УЈЕДИЊЕЊЕ: Што је опозиција могла, а што је учинила за Србе у Црној Гори?

Драган ВУЈОВИЋ: У диктаторским режимима, типа “Колумбије“, и режим и опозиција су у тијесној сарадњи са ЦИА и њеном агентуром. Значи да ниједан криминални, ни опозициони клан, не могу функционисати без те сарадње. Зар није прича о Ескобару, објављена након његове смрти, типична слика ове методике? Да не помињем Че Гевару јер објашњење би трајало веома дуго. Могу поменути изузетно толерантан однос према шиптарским трговцима хероином још од 70-их година да би изузетно сиромашан народ материјално ојачао, охрабрио се и усмјерио на протјеривање и откупљивање Срба и српске имовине са Косову и Метохији. По том правилу су и праве патриотске странке у Црној Гори просто самљевене, неутралисане, односно онемогућене да пређу цензус. Шпијунским НАТО странкама омогућују се велики маневри којима ће потрошити енергију незадовољног народа и својом неодговорношћу и неефикасношћу засијати дефетизам. Тим странкама је омогућена велика галама и “подизање кажипрста“. Патриоте би хапсили чим дођу на власт. Да не цитирам и наводим примјере у овом тренутку јер би било дегутантно. Значи опозиција је преузела улогу НВО организација, са циљем замајавања народа без икаквог унапријед зацртаног циља или  евентуалне одговорности због неуспјеха. У Црној Гори је дозвољена опозиција која функционише логиком сопствених новчаника, заборављајући одмах популацију која је гласала за њих. Комплетна истинита опозиција би могла да уђе у предизборну коалицију и сруше актуелни тродеценијски режим. Када режим буде срушен, и по логици онај дио који је починио тешка кривична дјела похапшен, опозиција може одмах отворити своје међупартијске различитости и без лажних обећања режима покушати остварити своје социјалне, националне и друге прохтјеве. Значи ова опозиција није могла, нити је хтјела, да учини ништа више него што је учинила.

Портал УЈЕДИЊЕЊЕ: Како да се, онда, организују Срби у Црној Гори?

Драган ВУЈОВИЋ: Уједињење, уједињење и само уједињење, по свим могућим питањима решавања националних и животних проблема.

Портал УЈЕДИЊЕЊЕ: Шта је решење за Косово и Метохију?

Драган ВУЈОВИЋ: Пошто је територија КиМ по Кумановском споразуму, једином међународно општепризнатом, дио Републике Србије; сматрам да Србија треба споразумно територију КиМ унајмити Руској федерацији на 99 година, што би произвело низ ланчаних пожељних последица за српски народ.

Портал УЈЕДИЊЕЊЕ: На крају, и као припадник Руске цркве –  како оцјењујете руску политику према Црној Гори?

Драган ВУЈОВИЋ: Нажалост, ми у Црној Гори смо утриповали да смо нека велика држава и мислимо да би неко ван наших граница требао примјећивати минијатурне народе који чине минијатурне државе! Сва уобичајена гледања која је руски врх имао према Црној Гори помутио је режим који је издају легитимисао као и опљачкану народну имовину. Све то им је гарантовано са запада!

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here