Питања портала УЈЕДИЊЕЊЕ Министарству саобраћаја и поморства

1
352

Портал УЈЕДИЊЕЊЕ

Министарству саобраћаја и поморства

министру Осману Нурковићу

 

Имајући у виду теме које је портал УЈЕДИЊЕЊЕ обрадио у времену за нама и чињеницу да се Ваше министарство тим поводом није огласило, јавно Вам постављамо следећа питања:

– Почетком календарске године дошло је до отказивања великог броја возова у локалном саобраћају. Да ли је утврђен разлог због којег се то дешавало и ко је из менаџмента надлежне жељезничке фирме сносио консеквенце?

Поново смо свједоци свакодневног кашњења возова и малтретирања путника. Шта је сада разлог и шта Ваше Министарство предузима да се утврде узроци?

– Жељезнички систем је у некој врсти колапса. Шта Министарство предузима да се стање поправи и кад очекујете да се, у свом сектору, прикључите савременој Европи (којој декларативно тежите) када је у питању жељезница?

– Медији свакодневно пишу о огромном дугу жељезничких предузећа. Да ли постоји опасност од увођења стечаја и шта би то значило за државу, а шта за запослене?

Помињу се огромне цифре уложене у жељезницу. Шта је од тога тачно? Ако јесте тачно, зашто нам је пруга оваква?

Када можемо очекивати куповину нових возова?

Када се отвори преговарачко поглавље саобраћаја да ли Вам овакав жељезнички систем може бити кочница за самопрокламовани улазак у ЕУ?  

Да ли има партијског запошљавања на Жељезници?

 Звиждачи су помињали неке закулисне радње око јавних набавки и око ремонтовања возова у фабрици “Гредељ“, у Загребу. Шта је од тога тачно?

Докле се стигло са причом о приватизацији Карга оператера за теретни саобраћај?

 

С поштовањем,

Портал УЈЕДИЊЕЊЕ,

Подгорица, 24. август 2017

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here