Двери и Здрава Србија: “Да после Вучића Запад не доведе новог Вучића“ (видео)

0
527

Лидери Покрета Двери Бошко Обрадовић и Здраве Србије Милан Стаматовић потписали су споразум о заједничком политичком дјеловању чији је циљ смјена актуелне власти

Обрадовић и Стаматовић су после потписивања истакли  да је почело стварање патриотског опозиционог фронта за социјано праведно и слободно друштво који је отворен за све странке, синдикате и удружења гарђана који дијеле исте вриједности.

На конференцији је наглашено и да су предстојећи београдски избори, као и избори у још десет локалних самоуправа, прва прилика за заједнички наступ и почетак смјене „накарадне власти“.

„Обавезујемо се на заједничку сарадњу у борби за смјену актуелне републичке власти и стварање широког народног опозиционог фронта који треба да изађе на следеће изборе на свим нивоима“, рекао је лидер Двери.

„Ми долазимо из унутрашњости, из западне Србије и то њеног непокореног дијела гдје Српска напредна странка нема апсолутну власт“, рекао је он изразивши увјерење да ће тако бити и у цијелој Србији.

Обрадовић је рекао и да се Двери и Здрава Србија залажу за исте националне вриједности – очување Косова и Метохије у саставу Србије, ближу сарадњу с Русијом и да су против уласка у ЕУ и НAТО.

„Наше јединствено је потпуно“, рекао је он, истакавши да сарадња неће бити могућа са онима који под фирмом опозиције сарађују са СНС.

У том контексту поменуо је Демократску странку и њеног лидера Драгана Шутановца, истакавши да Двери и Здрава Србије не желе да после смене режима Aлександра Вучића на власт дође „гори Вучић“.

Стаматовић је рекао да Здрава Србија, као ни Двери, никада нису кокетирали са Вучићем и да им је то предност.

Навео је да их власт, као и све који другачије мисле назива криминалцима, вријеђа и дискредитује на разне начине и истакао да их то неће уплашити.

„Не желимо да мијењамо власт на улици, већ на изборима“, рекао је Стаматовић који је позвао све странке на сарадњу у вези обезбјеђивања фер и демократских услова за изборе.

Он је навео и да бирачки спискови морају бити провјерени и сређени, а медији слободни као и да је неопходно да Вучић престане да злоуптребљава државне институције.

Оштро је критиково економску политику владе, истакавши да Србија нема службу за заштиту националне економије.

Навео је и да општина Чајетина није могла да добије ни дозволу за изградњу панорамске гондоле, а камоли неку субвенцију док страни инвеститорима немају с тим никвих проблема.

„Борићемо се да заштитимо домаће пољопривредне произвођаче и раднике“, рекао је Стаматовић.

Двери и Здрава Србије су принципе заједничког политичког дјеловања сублимирали у Преображењску декларацију од 15 тачака.

„Ми смо српски родољуби и заштита српског националног и духовног идентитета, као и српских националних и државних интерса, за нас је увијек на првом мјесту“, једна је од тачака те декларације.

 

Хомосексуалци и њихова кампања

Програм Здраве Србије је јасан по питању хомесексуалаца – не желимо да оспоравамо тим људима да се опредјељују на тај начин, али не могу то да раде јавно. Ми не знамо зашто се у Србији потенцира да имамо геј параде. Био сам у Америци и тамо се чак те параде изводе у неким издвојеним четвртима, а не као код нас у главној улици гдје јавно изађу српски министри да би ту манифестацију подржали још јаче својим присуством. Ми се такође противимо томе што се давање привилегије за хомосексуалце повезује са питањем Косова и чврстим везама Србије са Русијом. Наш програм је светосaвски, за породицу, за рађање, а тога нема међу хомесексуалцима, закључио лидер Здраве Србије Милан Стаматовић.

 

Београд

За београдске изборе смо заинтересовани за што шири опозициони фронт, с тим да не можемо и не желимо да се удружујемо са онима који имају шефа у Бриселу, који су спремни за предају Косова и Метохије, који нису права опозиција садашњем СНС-СПС режиму. У том смислу, тако ћемо се и односити са потенционалним коалиционим партнерима за град Београд, рекао је лидер Двери Бошко Обрадовић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here