Инсајдери из Демоса: Лекићев адвокатски тим током наредне седмице креће кривичним пријавама на Даниловића, слиједи и Главни одбор

3
799

Лидер Демоса Миодраг Лекић одлучио је да уочи “мојковачке“ Скупштине Горана Даниловића преузме ствари у своје руке. По његовом налогу, формиран је адвокатски тим који ће, у име Демоса, комуницирати са државним органима поводом наводног отуђења партијских средстава од стране бившег предсједника Извршног одбора.

“Наши адвокати предаће кривичне пријаве поводом ‘промаје’ у каси и осталих незаконитости за које је одговоран Даниловић. Они ће имати овлашћење предсједника Лекића за комуникацију са полицијом, тужилаштвом и судским органима. Већ наредне седмице провјерићемо како функционише правна држава Црна Гора, па ће бити јасно по чијем је налогу Даниловић покушао пуч у Демосу. О свему, поготово о незаконитостима, информисаћемо јавност. Све, детаљно и транспарентно“, кажу саговорници портала УЈЕДИЊЕЊЕ из Лекићеве партијске фракције.

“Дневни ред за Изборну скупштину, број делегата по општинским одборима и остале ставке везане за рад највишег партијског органа Демоса, доноси искључиво Главни одбор. У нашем Статуту нема клаузула о препуштању било каквих ингеренција Извршном одбору, а које су у надлежности Главног одбора. Чак и предсједништво странке, по Статуту Демоса, има неупоредиво веће надлежности него Извршни одбор“, прецизирају саговорници портала УЈЕДИЊЕЊЕ из Демоса и тврде да је скуп у Мојковцу “сабирање Даниловићевих кумова и пријатеља“.

“Најбоље би им било да оснују српску националну партију па да се преброје са бившим друговима који су из некада заједничке данас расути у још најмање три партије и сви се боре да докажу ко је већи Србин. Баш би било занимљиво да се Даниловић самостално преброји са њима, да видимо колико би имао гласова. И ту заједничку странку им је угасио Даниловић, али му то неће поћи за руком када је Демос у питању. Овога пута, посао разбијања ће тешко ићи јер је предсједник Лекић у своје руке преузео и финансије и печате, а то Даниловића највише боли“, закључују саговорници из Демоса који подржавају Миодрага Лекића и кажу да наредних дана “приводе крају формалности како државни органи не би имали дилему када буду одлучивали ко је заправо Демос“.

“Сједница Главног одбора ће се одржати наредне седмице. Донијећемо одлуку о ништавности скупа у Мојковцу са аспекта Статута Демоса. Када Даниловић крене у институционални процес отимања странке, борићемо се пред државним органима, све до Управног суда, ако буде требало, и о свему ћемо увијек информисати амбасаде. Нећемо дозволити да струја из ДПС-а која подржава бившег министра полиције побиједи Демос. Ипак Миодраг Лекић има, за разлику од Даниловића, и међународни углед“, закључују чланови Главног одбора Демоса из Лекићеве струје.

3 КОМЕНТАРА

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here