БРУКА Срђан Милић, по завршетку Конгреса, поручио бившим друговима: “Таман оваквог заслужујете, за бољег нисте!“

2
1950

Бивши лидер Социјалистичке народне партије Срђан Милић рекордно је најнеспособнији лидер парламентарне странке у историји вишепартијског система у Црној Гори. У вријеме док је био на челу СНП-а, у једном тренутку, СНП је био јачи, на државним изборима, него остатак парламентарне опозиције заједно. Али је још “бриљантније“ успио да некадашњи СНП који је добијао и по 135.000 гласова, односно 170.000 на предсједничким изборима, сведе на ниво странке без посланичког клуба. Данас СНП располаже са сва мандата, од којих 50 одсто, тј један, припада човјеку који се обрукао као никада нико на политичкој сцени Црне Горе. Вјероватно зато је, препознавши потенцијале Срђана Милића, Андрија Мандић, током  кампање за предсједничке изборе 2008. године, предсједничког кандидата СНП-а “крстио“ надимком “Демба“ и сугерисао Милутину Ђукановићу да га теренски, са тим и још пар надимака, “одрађује“ до краја кампање.

“Мудросеру“ Милићу то, наравно, није сметало да у фебруару 2009. године у Подгорици постигне споразум са Мандићем по коме један другоме ослобађају простор кога заузимају идеолошки конкурентске странке. Милић се обавезао да не уђе у предизборну коалицију са Народном странком или Српском листом. Мандић се ослободио Демократске странке јединства Зорана Жижића и, прије тога, ликвидирао још једну Милићу конкурентску партију – Народну социјалистичку странку. Тако је ова будванска штеточина и највећи политички инвалид Црне Горе, Мандићу оставио чистину и “примакао“ га толико да се у међувремену спрда са Србима проигравајући циркус на релацији Демократска партија социјалиста – Демократски фронт. У међувремену је “мудросер“, у договору са Светозаром Маровићем, водио СНП из пораза у пораз. Не треба заборавити како се шегачио са Миодрагом Лекићем у љето 2012. године када је чак постојала могућност да Милић буде носилац заједничке опозиционе приче.

На крају су дошли рачуни на наплату. Милић одлази без имало достојанства на сметлиште политичке историје, тамо гдје му је и мјесто, у највећем буњаку и воњу. Колико због свега што је урадио против сопствене партије, толико и због задњих ријечи. Када је излазио из сале у којој је завршен Конгрес, добацио је групи функционера СНП-а, показујући очима ка Владимиру Јоковићу, новом лидеру партије: “Таман оваквог заслужујете, за бољег нисте!“

Како год, од сада ће се Милићу радовати само фризери. Јер му наплаћују од квадратног метра.

2 КОМЕНТАРА

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here