Жељезнички превоз Црне Горе данас ангажовао приватну компанију да регулише хаварију на прузи!

0
995

Предвиђања портала УЈЕДИЊЕЊЕ, попут неке чудне игре судбине, данас су се, нажалост, обистинила. Наиме, јутрос је, приликом уласка у радионицу и депо жељезнице у Бару дошло до хаварије – искочила је дизел локомотива која служи за маневрисање, услед чега је наступио прекид саобраћаја који је трајао до касних поподневних сати. Ова два сегмента, радионица и депо, били су довољни да се деси оно што је, отприлике, у исто вријеме, портал УЈЕДИЊЕЊЕ предвидио.

Ипак, великим ангажовањем и залагањем радника јединице Бар (радионица Бар) и “Његе кола“ овај застој се није одразио на редовност и уредност саобраћања возова. Сви локални и међународни возови из Бара ишли су по реду вожње.

Портал УЈЕДИЊЕЊЕ сазнаје да велика заслуга за овако одрађен посао припада искусном шефу јединице Весељку Лазаревићу који има преко 50 година радног стажа на Жељезници. Портал УЈЕДИЊЕЊЕ располаже информацијом да је скретница на којој је дошло до хаварије сервисирана прије 10 дана од стране Жељезничке инфраструктуре Црне Горе, све о трошку Жељезничког превоза, тачније поресних обвезника.

Прије годину дана ЖИЦГ расформирала је Службу за Помоћни воз која је у оваквим случајевима излазила на терен и враћала кола која искоче из шина. Управо та Служба је посједовала огромну дизалицу за те сврхе.

Зато је ЖПЦГ данас морао ангажовати приватну компанију која је завршила овај посао. Стари жељезничари се питају – шта би се десило да локомотива или вагон искоче у тунелу? Наиме, у Црној Гори не постоји фирма која би могла реаговати у таквој ситуацији. Очекујемо да ће Министарство саобраћаја, односно Дирекција за саобраћај, сјутра дати одговор на теме које је покренуо портал УЈЕДИЊЕЊЕ.

Ускоро преговори “Србија воза“ И ЖПЦГ око континуитета жељезничког саобраћаја између Србије и Црне Горе

Преговори о наставку заједничког жељезничког саобраћаја Србије и Црне Горе почињу деветог септембра. Учесници у преговорима су “Србија воз“ и ЖПЦГ. С обзиром да је настављен генерални ремонт пруге кроз Србију на релацији Ресник – Ваљево, с оптимизмом се гледа на наставак преговора. По њиховом завршетку, читаоци портала УЈЕДИЊЕЊЕ имаће информацију из прве руке.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here