Подгорички Демос изабрао делегате за Изборну Скупштину у присуству Горана Даниловића, Лекића није било

0
604

Од специјалног извјештача портала УЈЕДИЊЕЊЕ

 

Подгорички Демос вечерас је одржао Изборну Скупштину на којој су, између осталог, изабрани делегати за Ванредну страначку Скупштину, на нивоу Црне Горе, која ће се одржати 27. августа. У складу са Статутом Демоса и квотама које је одредио Извршни одбор Горана Даниловића, кога је Миодраг Лекић у међувремену распустио, Подгорица је и званично делегирала 60 посланика за Изборну скупштину коју ће фракција до сада другог човјека Демоса одржати у Мојковцу.

Предсједник подгоричког одбора Демоса и посланик у државном парламенту проф. др Горан Радоњић је присутне присталице упознао са разлозима за општу Ванредну Скупштину Демоса.

“Свима је јасно да се странка стабилизује јер је враћена у руке оснивачима који су вечерас овдје присутни у највећем броју. Задовољан сам што у року од 7 дана имамо два велика скупа на ниводу Подгорице на чему могу да нам позавиде све позиционе и опозиције партије. Овом Скупштином отворена је нова страница у раду Демоса. Ја сам увјерен у исправност ове борбе и охрабрен реакцијом чланова који су, као носиоци наше идеје, узели одговорност за излазак из кризе у своје руке. Велики је број нових учлањења грађана свих профила“, казао је Радоњић.

Он је нагласио да након подгоричке, слиједи и “мојковачка“ Скупштина, а потом велики рад на афирмацији страначких идеја и људи који носе те идеје.

“У Подгорици нас очекује посебно велики рад у сусрет прољећним изборима. Након вечерашње демонстрације огромне снаге, убијеђен сам да ће Демос бити јак фактор, не само у нашем граду, него и на нивоу Црне Горе“, закључио је Радоњић.

Листа кандидата за делегате из Подгорице за ванредну Скупштину Демоса усвојена је једногласно. Скупштина је закључена у оптимистичком духу, каже наш специјални извјештач.

Раду Скупштине подгоричког одбора Демоса присуствовао је и кандидат за лидера странке Горан Даниловић. Миодраг Лекић, као што се и очекивало, није дошао.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here