Горан Весић намерачио функцију градоначелника Београда, Вучић ускоро прелама

0
873

Горан Весић, градски менаџер Београда, потенцијални је кандидат Српске напредне странке за првог човјека престонице Србије, на локалним изборима за неколико мјесеци. Весић, додуше, још није “преломљен“ од стране шефа режима, Александра Вучића, али је ангажовао агенцију коју лично плаћа са циљем да докаже у којим све параметрима одскаче од конкуренције из СНС-а или или оних који гравитирају напредњацима.

На последњим предсједничким изборима, Вучић је за 11 одсто подбацио у Београду у односу на унутрашњост Србије. Уколико на прољеће буде “начет“ у Београду, пријети му талас који је, до сада, по правилу, потопио сваки претходни режим у Србији. Кључеви Србије, обично се налазе у Београду и тешко је замислити да ће бити одступања у Вучићевом случају.

Након што је Небојша Човић одбио понуду Александра Вучића, о чему је портал УЈЕДИЊЕЊЕ већ писао, Весићу је само на први поглед олакшан посао. У суштини, неколико кланова унутар Српске напредне странке намеће своје кандидате, па се одатле у јавности “одапела“ и прича о кандидатури Душана Ковачевића, драмског писца и академика, који је у последње вријеме посебно агилан у одбрани лика и дјела Александра Вучића након иницирања “дијалога“ о Космету.

Према изворима портала УЈЕДИЊЕЊЕ, Весић је спреман да финансира добар дио своје кампање уколико се Вучић одлучи да стане иза њега. Према ријечима наших саговорника из Весићеве близине, једина препрека у овом тренутку могла би да буде Вучићева амбиција да контролише комплетан друштвени живот у Србији.

“Тешко да би Весић прихватио да буде било чија сјенка, али уважен партнер, макар на нивоу Београда, са свим међународним везама и препорукама које има – свакако да“, закључују они.

Весић је иначе дугогодишњи кадар Демократске странке из времена отворених обрачуна са препознатљивим људима који су носили идеје Социјалистичке партије Србије, Југословенске левице и Српске радикалне странке. Везује се и за бројне афере чији је актер “жута мафија“.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here