ЕКСКЛУЗИВНО Враћа ли се Славиша Чуровић у Лекићев Демос?

1
1005

Пише: Еско Мурић (аутор је политиколог и приватник)

Лидер Демоса Миодраг Лекић одредио је Мају Вучелић, одборницу у градском парламенту Подгорице, за преговарача са независним одборником Славишом Чуровићем са циљем да га врати у редове те странке, сазнаје портал УЈЕДИЊЕЊЕ. Чуровић је 2012. године напустио Народну странку и прешао у редове Демократског фронта онда када је било извјесно да ће Лекић предводити ту коалицију на државним изборима. У међувремену је добио одборнички мандат и са “правим предсједником Црне Горе“ одлепршао у Демос.

Глумац се дистанцирао од чланства у предсједништву Народне странке у коме је ватрено бранио подршку ДПС-а на локалу у Подгорици, али никада није вратио партијску књижицу, кажу они који су у то вријеме свакога дана гријали столице у канцеларијама народњака у улици Васа Раичковића, тик изнад градског Катастра.

– Истина је, није бјежао од Пеца Поповића, нити од узајамних породичних посјета. Касније је волио идентичне релације са “римским амбасадором“, каже наш извор који је данас члан Демократске народне партије и тврди да је Пецо “дробове просуо“ да би му обезбиједио ухљебљење у подгоричком КИЦ-у, те да је на Пецов шарм налегао и чувени Мугоша др Миомир у вријеме потоњег покушаја љубави народњака и ДПС-а. Муги је чак био спреман да га задржи на тој функцији као националног Србина, па куд пукло да пукло, чак и ако НС откаже мањинску подршку ДПС-у у Подгорици.

Када је Дубравка Вукотић-Дракић “обезглављена“ у Градском позоришту, Чуровић је коначно пронашао достојну јавну функцију за себе. Довољно простора да споји личну и женину тезгу у Београду, а да истовремено избије солидну плату.

Муги је опет констатовао: “Завршено“.

Међутим, умјесто директоровања, услиједио је Ћакијев позив који се не одбија – ако ДФ побиједи, Чуровић је министар културе, обавијештени су Лекићеви цимери у насељу Иван Дол на Жабљаку. Срећом, у међувремену, Пецо није “погинуо“ молећи Мугошу.

Како је вријеме пролазило Лекић је реновирао сјекутиће и демолирао харизму, а са Чуровићем се разишао зато што га је ставио изнад педесетог мјеста на коалиционој листи “Кључа“ на изборима 2016, са квоте Демоса. Формално, Чуровић је напустио Демос протестујући због позиције Владислава Дајковића на посланичкој листи, задржавајући одборнички мандат.

У београдским салонским кулоарима, код публике која није довољно вјеровала у комплетност Лекићевог односа према Србима, наглашавао је његову емотивну присност са Савином Гершак. Баш у том вакту Ћаки се жалио да је Чуровић јако навалентан. То што је након локалних избора 2004. године био директор “Театра 303“ у Никшићу, квотом Народне странке и интервенцијом Пеца Поповића, тадашњег миљеника демократске Србије, не значи да није довољно саслушан у српским круговима који се напајају трач литературом. Лекићу то није шкодило, али није ни користило. Уосталом, зашто би “круг двојке“ уживао у патетици и еросу Црмнице?

Чуровић је тренутно и коментатор бокс мечева на ТВ “Арена“. Лекићу, кажу упућени, то не смета. Да ли ће то бити довољно за аперкат који ће нашкодити Горану Даниловићу? Можда, ако помогне Бане Поповић, директор ЦНП-а који је рехабилитовао Чуровића, иако је екс-народњак некада водио промотивне скупове Блока за заједничку државу СЦГ.

Лидер Нове Андрија Мандић тврди – по цијени од 500 евра.

Успут, Лекић увјерава Извршни одбор кога води Зоран Миљанић да ће Чуровић попустити због њихових интерних својевремених шетњи и интелектуалних егзибиција на Жабљаку током којих је упознао домовину Црну Гору толико да је може више вољети. Да ли ће опет Србин спашавати Црногорца онолико колико Андрија тетоши Меда или Тарзан чува Мила?

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here