Српска коалиција: “Подизање споменика“ Павлу Ђуришићу договорили Душко Марковић и Андрија Мандић

1
5421

Уколико је идеја о “подизању споменика“ Павлу Ђуришићу из главе Андрије Мандића, онда би лидер Нове прво требао да положи заклетву и јавно прихвати титулу четничког војводе! То је људски и поштено, зар не!?

Ипак, Српска коалиција разумије да је Мандићева иницијатива, коју формално саопштава Горан Киковић, заправо директна подршка Демократског фронта “једнојајчаним близанцима“ из Демократске партије социјалиста. Огигледна је намјера, преко злоупотребе имена Павла Ђуришића, да се Срби у коначном, медијским “пумпањем“, представе као једини директни непријатељи Бошњака и Муслимана у Црној Гори. Зато је коначни циљ овога сценарија кога су осмислили Душко Марковић и Андрија Мандић да Муслимани и Бошњаци масовно подрже ДПС на локалним, државним и предсједничким изборима. ДПС ће се тада у медијима и кућним посјетама појавити као једини “заштитник“ слободе и “гарант“ будућности ове популације, посебно на сјеверу Црне Горе, док ће Мандић, за још јаче напојнице, изигравати “српско страшило“.

Српска коалиција констатује да Срби немају никакав нерашчишћен рачун са Муслиманима и Бошњацима у Црној Гори и позива их да масовно узму учешћа у процесу рушења режима. Са друге стране, предсједник Скупштине општине Беране има частан излаз – нека на дневни ред локалног парламента стави обавезујући или декларативни правни акт кога ће изгласати владајућа већина, све са одлуком о изградњи споменика Ђуришићу. Дакле, ако Вам је до части и Павла Ђуришића, условите владајућу већину и партнере из ПзП-а, СНП-а, Радничке и Демократске народне партије подизањем споменика четничком команданту који је учествовао у тринаестојулском устанку. У супротном, јасно је да манипулишете у интересу ДПС-а, завађате православне Србе са муслиманима и помажете Душку Марковићу да учврсти власт.

Српска коалиција је поносна на све припаднике четничког и партизанског покрета који су учествовали у ослобађању Отаџбине. И савршено смо свјесни – када би Павле Ђиришић данас устао и видио ко га “брани“, био би много оштрији и експлицитнији у одговору онима који злоупотребљавају његово име, него што је ДФ у сукобу са Демократама. Претпостваљамо да би био и пријек, јер би имао све разлоге за  што “краћи поступак“ са сарадницима режима који затире све српско у Црној Гори.

Јасно је – ДФ манипулише Ђуришићем на начин који логику Булајевићевих филмова чини утемељеном и историјски кредибилном. Срамно!

 

Информативни центар Српске коалиције

Подгорица, 8. август 2017

1 КОМЕНТАР

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here