Поново подјеле: Марко Милачић и Александар Вучић поцијепали Нову српску демократију

0
2477

Додатак: Мандић у емотивној “шеми“ са супругом једног посланика ДФ-а

 

Одлазак Марка Милачића, у име српског народа из Црне Горе, на недавне консултације “Срба из региона“ код предсједника Србије Александра Вучића, изазвао је класични унутарстраначки земљотрес у Новој српској демократији. Иако се практично већина функционера те политичке организације одавно “поздравила са образом“ и пристала на све преваре њиховог лидера Андрије Мандића, Милачићев боравак у Новом Саду у друштву Милорада Додика, Милорада Пуповца, Ивана Стоилковића и других регионалних лидера, показао је дубину неповјерења у Новој, али и класичну приватизацију НСД-а од стране Андрије Мандића.

Наиме, дио општинских одбора са приморја и сјевера Црне Горе, упорно је, током претходна два дана, слао полупријетеће поруке сумњивом “војводи“ саопштавајући му да је превршио сваку мјеру и кренуо стопама Новака Килибарде. Портал УЈЕДИЊЕЊЕ имао је увид у дио преписке између Мандића и незадовољних функционера из Тивта, Бара, Пљеваља и Берана, који су му поручили да је морао послати некога из редова Нове српске демократије или Демократске народне партије, а не “мирашевца“ и “Дукљанина“ Милачића. Мандић се у одговорима правдао да позивање није било до њега, него до Александра Вучића “који је луд и на кога се не може утицати“. Мандић је у другој поруци навео да је Вучић “опичен као струја“, а у трећој да је “продао Косово, па му ни Срби у Црној Гори нијесу проблем“.

“Мико, вјеруј ми да ја ту не могу ништа. Жао ми је што није ишао неко од наших. Ипак, Милачић није мирашевац, али јесте Дукљанин. Има мало разлике (смјешко)“, откуцао је Мандић са изгријешеним и помијешаним малим и великим словима. Прецизније, без иједног великог слова у три реченице. Ипак, лектор УЈЕДИЊЕЊА прилагодио је на писмен начин материјал који је пред Вама, читаоцима.

У Посланичком клубу Нове такође влада незадољство јер најмање четворица актуелних посланика вјерују да су баш они требали да буду Вучићеви гости након што је Мандић добио позив да присусутвује консултацијама у Новом Саду, али и забрану изласка из Црне Горе о којој га је обавијестило Министартво унутрашњих послова. Управо из тог разлога, конкретно постојања позива, тренутно нема разумијевања за Мандићева објашњења да је наводно Вучић одговоран за присуство Милачића националним консултацијама.

Наш саговорник из Посланичког клуба каже:

“Ма то су глупости. И сам Андрија је признао да је имао позив од Вучића. Могао је неко од нас да га мијења. Али, он је параноик и боји се да некоме из странке препусти било какав контакт са Вучићевим кабинетом, без његовог знања, и поготово присуства. Тако је и приликом Вучићеве инаугурације сам пошао и лагао нас да су из кабинета рекли да само један представник Нове може отићи на пријем. Све смо касније провјерили преко госпође у кабинету.“

Коментаришући трзавице у Посланичком клубу, он додаје да је недавно “пукла“ још једна, најмање три године чувана тајна, у Новој. Наш саговорник тврди да је Мандић у емотивној “шеми“ са супругом једног посланика Демократског фронта, те да га са том информацијом уцјењује незадовољни посланик који не може да преболи што 5. августа није представљао Србе из окружења на млаћењу празне сламе код Вучића.

Sex је партијски непријатељ бр. 1

Да ли ће пући брука или им се ваља узимати између себе, видјећемо. Портал УЈЕДИЊЕЊЕ ће своје читаоце правовремено информисати о најновијој афери за коју зна само шесторо функционера и административаца у НСД-у.

Сада знају и читаоци портала УЈЕДИЊЕЊЕ. У глобалу, за почетак.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here