ЕКСКЛУЗИВНО Миодраг Лекић нокаутиран у Подгорици – Градски одбор Демоса једногласно за Ванредну изборну скупштину

0
955

У Подгорици је вечерас одржана трећа сједница Градског одбора Демоса на којој су суштински подржани ставови недавно распуштеног Извршног одбора странке на чијем је челу Горан Даниловић. За 15. август је најављено одржавање Изборне скупштине Градског одбора Подгорице на којој ће се, између осталог, одредити и делегати за Ванредну изборну скупштину Демоса која ће 27. августа у Мојковцу вијећати о новом лидеру странке.

Вечерашњој сједници Градског одбора присуствовала су 52 од 81 члана тог органа Демоса. На дневном реду били су: “предлог одлуке о формирању мјесних одбора“ и “поступање по захтјеву већине чланова Главног одбора и обавезујућим препорукама Извршног одбора Демоса о одржавању Ванредне изборне скупштине“.

Сједници је присустовало и троје присталица Миодрага Лекића који су чланови Градског одбора, предвођени одборницом Мајом Вучелић, али и први човјек досадашњег Извршног одбора Горан Даниловић. Миодраг Лекић је уредно позван, али није присуствовао састанку.

Предсједница Извршног одбора Градског одбора Бранка Бешовић предложила је текст одлуке о формирању мјесних одбора која је прихваћена једногласно. За такав закључак гласала су и три припадника Лекићеве струје, тако да је, у коначном, прва тачка дневног реда усвојена са 52 гласа “за“.

Више “ватре“ било је током друге тачке дневног реда, када се након излагања предсједника Градског одбора Горана Радоњића за ријеч јавила одборница Демоса Маја Вучелић која је устврдила да се “ради о нелегитимним стварима“ које је Радоњић предложио у форми закључака. Она је протестовала што се сједнице Градског одбора не одржавају чешће, али и констатовала да “не постоји покриће“ за предлоге које на усвајање нуди струја Горана Даниловића. На крају је саопштила да је Извршни одбор Демоса нестатутаран, па су такве и његове одлуке и подсјетила да је тај орган Демоса распуштен од стране предсједника Миодрага Лекића.

Члан Градског обора мр Мирко Рмандић рекао је да су Маја Вучелић и преостало двоје чланова фракције Миодрага Лекића дали легитимитет одлукама Градског одбора. Он је нагласио да је “сама Вучелић свој наступ учинила контрадикторним јер је гласала за усвајање дневног реда кога су предложили Градски и Извршни одбор Градског одбора“ који су на линији предсједника распуштеног Извршног одбора Горана Даниловића.

Ипак, Вучелић је, након тога, позвала присутне да не гласају за предложене одлуке у вези са Ванредном изборном скупштином након чега је са двоје колега најавила напуштање сједнице Градског одбора, а по завршетку расправе је и формално отишла из просторија Градског одбора.

Скупштини Градског одбора 15. августа присустоваће 140 делегата од чега ће њих 10 бити са подручја Општинског одбора Зете.

Одлучено је, гласовима 49 присутних чланова Градског одбора, да кандидат за новог лидера Демоса буде Горан Даниловић, а усвојена је и листа од 25 кандидата за чланове Главног одбора Демоса са простора Подгорице коју “носи“ Горан Радоњић. Међу кандидатима су тројица доктора наука, четири магистра и осам дама.

Констатовано је да је преходних дана Демосу приступио примаријус др Предраг Бојић, а да листу кандидата за Главни одбор, између осталих, предводи и примаријус др Данило Јокић.

Стојан Сјеклоћа подржао је ставове већине у Градском одбору Демоса, саопштавајући да није задовољан Лекићевим радом без обзира на то што је актуелни лидер Демоса из Црмнице, као и сам Сјеклоћа.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

Please enter your comment!
Please enter your name here